fbpx

Risiko er godt for din opsparing

Risiko er godt for din opsparing. Du kan ikke undgå risiko, når du investerer. Det gælder om at vælge den rigtige risiko og undgå at hoppe på, falske tilbud om lav risiko og højt afkast.

Du undgår ikke risiko, når du investerer. Hver dag har sine vindere og tabere på det finansielle marked, men det skal du ikke lade dig skræmme af.

Opsparing kræver risiko

Du får ikke det store udbytte, hvis du placerer dine penge kontant i banken. I bedste fald får du en meget lav rente – i værste fald koster det dig penge at have dine penge banken. Tager du ikke en risiko, bliver din formue udhulet af inflationen og mister værdi fra år til år.

Usikkerheden for dem, der ikke længere kan spare op er altså vokset. Det er et stort problem for mange pensionister. Der er kun 2 muligheder for at løse denne problematik.

Du kan gå efter et højere afkast ved at tage en større risiko og risikere at blive ramt af en finanskrise ind i mellem. Alternativt kan du sænke, hvor meget du bruger af formuen hvert år, så pengene strækker længere, eller du kan kombinere disse to muligheder.

Uden risiko intet afkast

Risikoen for at blive snydt

Som økonomisk rådgiver er det min erfaring, at dét der holder almindelige danskere fra at tage risiko i deres investeringer, er frygten for at blive snydt.

Og det kan da også være svært at vælge den rigtige risiko. Du kommer nemt i kløerne på sælgere, der lover dig et højt afkast med en lav risiko. Men her skal du vide, at højt afkast med lav risiko ikke findes.

På dette sted kan jeg ikke dy mig for endnu en gang at vise dette klip fra South Park. Det er en god karikatur på, hvor galt det kan gå, hvis du kommer i kløerne på en skruppelløs sælger på det finansielle marked.

Det er altså frygten for at blive snydt ligesom Stan bliver i videoen, som holder mange fra at tage risiko i deres investeringer. Derfor er det afgørende, at dine investeringer ikke har højere risiko, den du bliver lovet.

Risiko er ikke dårligt i sig selv. Skal du først bruge pengene om 20 år, skal de jo ikke stå kontant i banken, vel?

De kommende 3 uger handler bloggen om, hvordan du investerer dine penge bedst muligt.

Vælg den rette risiko på dine investeringer

Relaterede Nyheder