fbpx
Spar op til dit barn på en aktiesparekonto

Spar op til dit barn på en aktiesparekonto

Minimér skat af afkastet på dine børns opsparing. Spar op til dit barn på en aktiesparekonto. En aktiesparekonto er et godt supplement til børneopsparingen.

Undgå skat af afkast på børns opsparing

En mærkværdig skatteregel betyder, at hvis du som forælder sætter penge ind på dit barns konto og investerer dem i værdipapirer, bliver du selv beskattet af afkastet.

Sætter du derimod pengene ind på en aktiesparekonto, oprettet i dit barns cpr.nr., og investerer i aktier der, bliver skatten trukket på kontoen og påvirker dermed ikke forældres skat.

3 alternativer til en børneopsparing

Få flere artikler som denne

Kan du lide denne artikel? Få vores gratis nyhedsbrev, FinansNYT. Hold dig orienteret om privatøkonomi, og få gode råd til at indrettet dig bedst muligt.

Børneopsparing på en aktiesparekonto

Aktiesparekontoen har sin egen særlige skat på 17 % af årets værdistigning. Du kan indtil videre indbetale op til 100.000 kr.

Skatten beregnes for hvert kalenderår og afregnes d. 15. januar. Er der ikke penge nok på kontoen til at betale årets skat, kan du indsætte beløbet, også selvom du har indbetalt op til indskudsgrænsen på 106.600 kr.

De penge, du har sat ind på en aktiesparekonto, kan du frit investere i aktier og aktiefonde med mere end 50 % aktier. Er din investeringshorisont over 7 år, kan du med fordel vælge op til 100 % aktier. Er din horisont kortere, kan du vælge fonde med færre aktier, dog mindst 50 % aktier.

Du kan med fordel få uafhængig rådgivning om, hvordan du investerer opsparing til børn og børnebørn på forskellig måde – uden at betale unødvendig skat.

uafhængig rådgivning om opsparing og investering af midler til dine børn og børnebørn.

Aktiesparekonto – investering med lav skat

Relaterede Nyheder