fbpx

10 skarpe tip til en bedre pension

Med disse 10 skarpe tip, er du godt på vej til at få en god og solid pensionsopsparing.

Vi har gennem mere end 25 år hjulpet mange tusinde kunder til en bedre pensionsopsparing i Finanshuset i Fredensborg.  Her får du vores 10 skarpeste tips til en bedre pension:

1. Tjek pensionsinfo

Tjek din opsparing og dækninger på www.pensionsinfo.dk. Her får du et suverænt overblik over alle dine pensionsordninger. Men vær opmærksom på, at oversigten ikke optimerer dine pensionsudbetaling, og at der desværre kan være fejl.

2. Læg små ordninger sammen

Har du små hvilende pensionsordninger, hvor der står mindre end nogle hundrede tusinde kroner på hver? Undersøg muligheden for at lægge ordningerne sammen med den aktive ordning, du indbetaler på. Det sparer dig for omkostninger.

3. Spar ikke for meget op i pensionsordninger

Du bør som hovedregel ikke indbetale mere end 71.500 kr. om året inklusive betaling til ATP og efter AM-bidrag (2019) til pensionsordninger, hvis du ikke kan fradrage hele eller dele af indbetalingen i din evt. topskat. Beløbet passer med, at du udnytter det ekstra pensionsfradrag, der giver en ekstra skattefordel. Vil du spare mere op, bør du gøre det på andre måder. Der kan dog være undtagelser, især hvis du kan trække hele din pensionsindbetaling fra i topskatten, så søg rådgivning, hvis du er i tvivl.

4. Tjek og kend dine forsikringsdækninger

Er du forsørger, bør du som hovedregel have en livsforsikring på mindst 1 mio. kr. Hav også en tab af erhvervsevne-forsikring på 60-80 % af din aktuelle løn. Supplér med en forsikring ved kritisk sygdom på mindst 150.000 kr.

5. Opdater dine forsikringsdækninger ved jobskifte

Får du nyt job, skal du sørge for at få en forsikringsdækning, der passer til din nye job- og livssituation. Tag imod det, hvis du bliver tilbudt rådgivning, og undersøg, om det er fordelagtigt at få sammenlagt tidligere pensionsordninger med din nye.

6. Overvej ægtefælledækning på livrenter

Inden du får udbetalt livrenter, bør du overveje få ægtefælledækning på, så udbetalingerne går til din ægtefælle, hvis du falder væk for tidligt. Det giver dig en lavere udbetaling, til gengæld mindsker du mulighed for at din livrenteopsparing går tabt.

7. Opret en aldersopsparing

Har du ikke en aldersopsparing, så opret straks en og sæt mest muligt ind på ordningen. Har du mere end 5 år til du kan få folkepension, kan du indsætte 5.200 kr. om året (2019). Har du mindre end fem år til folkepensionen, kan du indsætte det høje maksimumbeløb på 48.000 kr. om året (2019). Der gælder særlige vilkår, hvis du får ratepension og/eller livrenter udbetalt, mens du indbetaler.

8. Investér pengene med den rigtige risiko

Har du mere end 10 år til pensionstidspunktet, bør du vælge middel risiko eller gerne høj risiko. Når du nærmere dig pensionstidspunktet, bør du reducere din risiko.

9. Minimér omkostningerne

Har du pensionsordninger i banken, bør du fravælge puljeinvestering og selv investere pengene i værdipapirer med lavest mulige omkostninger. Har du pensionsordninger i et pensionsselskab, bør du, så vidt det er muligt, vælge indeksfonde.

10. Planlæg dine pensionsindkomster – minimer modregninger

Kend dine indkomster ved pensionering og tilrettelæg dine indtægter, så du får mest muligt i tillæg til folkepensionen. Det er en kompliceret optimering, søg derfor uafhængig rådgivning, da der er mange penge at tjene på at gøre det rigtige.

Forlæng udbetaling af pensioner og sænk modregning

Få en bedre pension med uafhængig rådgivning

Selvom du gør brug af alle 10 skarpe tips til en bedre pension, kan der stadig være et stort udbytte for dig ved at få uafhængig pensionsrådgivning.

Det skyldes blandt andet, at lovgivning, skatteregler og dine personlige forhold betyder, at standardløsninger ikke dur. Selvom økonomisk rådgivning nemt koster op imod 12- 14.000 kr., er pengene ofte givet godt ud for dels at få mest ud af pengene, dels for at opnå økonomisk tryghed i pensionstilværelsen.

Få en uforpligtende samtale med en rådgiver

Relaterede Nyheder