fbpx

Få mere ud af børneopsparingen

En børneopsparing er en god hjælp til et ungt menneske på vej i verden. Indbetal mere, placer pengene rigtigt og få mere ud af børneopsparingen.

Få en bedre børneopsparing

Siden 2018, hvor en ny lov trådte i kraft har du kunnet indbetale op til 6.000 kr. om året til en børneopsparing. Den tidligere grænse var på 3.000 kr. Det maksimale beløb, du kan indbetale, er 72.000 kr.

En børneopsparing med kontant indlån giver i øjeblikket (feb. 2018) en rente på 0-1½ % i banken. Det er sjældent en hensigtsmæssig placering, især hvis der er mange år til, pengene skal udbetales.

Indbetaler du det maksimale beløb på 6.000 kr. som kontant indlån, får du med en forrentning på 1 % frem til 21 år et samlet afkast på ca. kr. 12.000.  Det betyder, at opsparingen næppe bevarer købekraften efter inflation.

Investerer du derimod pengene og opnår et afkast på eksempelvis 6 %, er afkastet ca. 109.000 kr., når barnet fylder 21. Det gør børneopsparingen mere end dobbelt så stor, som ved kontant forrentning.

Invester i eget depot

De fleste banker giver mulighed for at investere opsparingen. Dette er ofte bedre end et kontant indlån, når det gælder langsigtet opsparing. Men det betyder ikke, at du skal benytte bankens investerings- og plejeprodukter, der ofte er alt for dyre.

Du er sandsynligvis bedre tjent med selv at passe opsparingen i dit eget depot. Det gør du nemt og godt med et antal gode passivt forvaltede investeringsforeninger med lave omkostninger.

Det er dog ikke alle banker, der giver deres kunder denne mulighed. Er det ikke muligt i din bank, bør du flytte opsparingen til en anden bank.

Vil du gerne have den bedst mulige forrentning af opsparing og investering er Finanshuset i Fredensborg klar til at hjælpe dig.

Gør børneopsparingen til en integreret del af din økonomi.  Se hvordan i artiklen En bedre børneopsparing

Relaterede Nyheder