fbpx
Modregning af arbejdsindkomst afskaffes 

Modregning af arbejdsindkomst afskaffes 

Ugens FiF. Du slipper snart for modregning i sociale pensioner af din ægtefælle eller samlevers indkomst.  Modregning af arbejdsindkomst i sociale pensioner afskaffes fra årsskiftet.

I øjeblikket er det sådan, at din du og din ægtefælle eller samlever bliver modregnet i folkepension, førtidspension eller senior pension af partnerens lønindtægt. Modregningen svarer reelt til en merbeskatning på ca. 19 %. Det bringer den samlede beskatning op på ca. 60 %, hvilket overstiger topskatten.

Modregning i folkepension, førtidspension, og seniorpension som følge af ægtefælle og samlevers indkomst afskaffes fra 1. januar 2023.

Ifølge en beregning fra pensionsselskabet Sampension kan en folkepensionist med en arbejdende ægtefælle se frem til at få næsten 2.000 kr. mere udbetalt om måneden efter de nye regler. 

De nye regler gælder kun for modregning af arbejdsindkomst. Du kan stadig fremover blive modregnet af din og din partners indtægter fra eksempelvis arbejdsmarkedspensioner, private pensionsopsparinger, kapitalindkomst eller indkomst fra aktier. 

Modregning i sociale pensioner som følge af egen indkomst forventes vedtaget senere på året. 

Modregning i Folkepensionens pensionstillæg

Relaterede Nyheder