fbpx
Modregning af arbejdsindkomst afskaffes 

Modregning af arbejdsindkomst afskaffes 

Ugens FiF. Du slipper snart for modregning i sociale pensioner af din ægtefælle eller samlevers indkomst.  Modregning af arbejdsindkomst i sociale pensioner afskaffes fra årsskiftet.

Svarer til ekstraskat på 19 %

I øjeblikket er det sådan, at du og din ægtefælle eller samlever bliver modregnet i folkepension, førtidspension eller senior pension af partnerens lønindtægt. Modregningen svarer reelt til en merbeskatning på ca. 19 %. Det bringer den samlede beskatning op på ca. 60 %, hvilket overstiger topskatten.

Modregning i folkepension, førtidspension, og seniorpension som følge af ægtefælles og samlevers indkomst afskaffes fra 1. januar 2023.

Det betyder, at du som folkepensionist med en arbejdende ægtefælle kan du få op til 45.600 kr. mere udbetalt om året før skat, hvis du i dag ikke får udbetalt pensionstillæg på grund af modregning af din ægtefælles eller samlevers lønindtægt.   

De nye regler gælder kun for modregning af arbejdsindkomst. Du kan stadig fremover blive modregnet af din og din partners indtægter fra eksempelvis arbejdsmarkedspensioner, private pensionsopsparinger, kapitalindkomst eller indkomst fra aktier. 

Modregning i sociale pensioner som følge af egen indkomst forventes vedtaget senere på året. 

Modregning i Folkepensionens pensionstillæg

Relaterede Nyheder