fbpx
Husk økonomien hvis du flytter til udlandet

Husk økonomien hvis du flytter til udlandet

Overvejer du at flytte til udlandet, bør du være opmærksom på de økonomiske konsekvenser. Tjek skat og leveomkostninger, inden du beslutter dig.

Hvert år vælger cirka 1750 danske statsborgere at flytte til udlandet. Det kan være for at bo, arbejde, uddanne sig eller nyde pensionstilværelsen i et andet land og møde nye mennesker og en anden kultur.

Dobbeltbeskatningsaftaler

Inden du beslutter at flytte til et andet land, bør du undersøge de skattemæssige konsekvenser. Et godt sted at starte, er at finde ud af om der er indgået en dobbeltbeskatningsaftale med landet. Aftaler om dobbeltbeskatning sikrer dig mod at blive beskattet i to lande. I lande, der ikke har en sådan aftale med Danmark, risikerer du, at du ikke kan få fradrag for den skat du betaler i udlandet.

Danmark har aftaler med disse lande om at undgå at dobbeltbeskatte borgere, der er flyttet til det pågældende land.

AlbanienHongkongQatar
AustralienIndienRumænien
BahamasItalienRusland
BulgarienJamaicaSamoa
CanadaJugoslavienSydkorea
CypernKasakhstanTadsjikistan
De Britiske JomfruøerKuwaitTyskland
DominicaLetlandUganda
EgyptenLuxembourgUsbekistan
EstlandMacaoVanuatu
FilippinerneMontserratVietnam
FærøerneNederlandeneZambia
GeorgienNorgeØstrig
GuernseyPakistan 
HollandPortugal 

Kilde: Skat

To lande, der tiltrækker mange danskere, Frankrig og Spanien, er ikke på listen. Der er dog indgået en aftale om dobbeltbeskatning med Frankrig med virkning fra januar 2023.

Dobbeltbeskatning er ikke et problem, når der er tale om en feriebolig, men det bliver mere kompliceret hvis du vælger at emigrere. Her skal du eksempelvis være opmærksom på, at urealiserede gevinster på unoterede aktier bliver beskattet, når du flytter.

Tænk dig om og prøv dig frem

Der kan være formuemæssige fordele i at bo i udlandet, skatten kan være lavere, og leveomkostningerne kan være meget lave. Til gengæld skal du være opmærksom på, at sikkerheden, sundhedssystemet og andre offentlige tilbud kan være dyrere. Desuden må du ofte betale mere for dine forsikringer.

 Undersøge derfor forholdene grundigt, og prøv at bo i landet et stykke tid inden du tager den endelige beslutning.

Relaterede Nyheder