Uge 02 - 2021 
spar op til dit barn på en aktiesparekonto - børneopsparing

Tjek din aktiesparekonto på fredag

Tjek din aktiesparekonto på fredag, hvor banken tidligst kan trække skat af det foregående års samlede afkast. Du risikerer overtræk – gør det noget?

Det er tid til at tjekke din aktiesparekonto, for fra på fredag d. 15. januar 2021 kan banken trække skatten af dit afkast. Du bliver trukket 17 % af dit samlede afkast i 2020, det gælder både realiserede og urealiserede gevinster og udbetalte udbytter.

Overtræk på aktiesparekontoen

Får du overtræk på din aktiesparekonto, betaler du som udgangspunkt ikke rente af det, men din bank kan have regler, der stiller krav om, at du indbetaler beløbet.

Du kan udligne overtrækket ved at indbetale beløbet eller afvente, at der går udbytter ind på kontoen i løbet af årets første kvartal. Kontakt eventuelt din bank, og hør om reglerne for overtræk på en aktiesparekonto.

Du er altså ikke ifølge loven forpligtet til at indbetale eller sælge ud af dine værdipapirer, hvis der ikke er penge nok på kontoen til at dække afkastskatten. Udligner du overtrækket ved at indbetale på kontoen, tæller det ikke med i, hvor meget du højst må indbetale på kontoen.

Hvis aktiesparkontoskatten mod forventning ikke bliver trukket den 15. januar, så skyldes det, at banken benytter sig af ikrafttrædelsesbestemmelserne i loven, hvorved de frem til og med 2022 kan vente til den 22. februar.

Kan du indbetale mere?

Du må indbetale op til 102.300 kr. på en aktiesparekonto i 2021. Men var den samlede værdien af indestående på kontoen og depotet højere end 102.300 d. 31/12 2020, kan du ikke indbetale mere på kontoen. Det gælder også selvom du ikke har indbetalt det fulde tilladte beløb tidligere år. Du kan dog, som beskrevet ovenfor, altid indbetale til at dække skatten.

Sæt mere ind på din aktiesparekonto

jan 13th, 2021 | Tags: ,