Uge 03 - 2020 

Undgå overtræk på din aktiesparekonto

Ugens FiF. I dag onsdag, den 15. januar, trækkes skatten på din aktiesparekonto. Sørg for, at der er dækning på kontoen og undgå overtræk.

Mange af vores kunder har i 2019 oprettet og investeret i aktier på en aktiesparekonto. Da langt de fleste aktier steg ganske pænt sidste år, har mange en skattepligtig gevinst.

Skatten på aktiesparekontoen er 17 % og beregnes af den samlede værdistigning i 2019. Det omfatter både udbytter, realiserede kursgevinster og urealiserede gevinster. Værdistigningen beregnes let som værdien af din konto og depot pr. 31. december minus årets indskud (højst 50.000 kr.).

Reglerne for aktiesparekontoen siger, at du frit kan indbetale den trukket skat, uden hensyn til den maksimale indskudsgrænse.

Forhøjelse af indskud pr. 1. juli

Det forlyder fra lovgiverne, at den annoncerede forhøjelse af indskudsgrænsen på aktiesparekontoen sandsynligvis først træder i kraft pr. 1. juli 2020. Maksimumgrænsen for aktiesparekontoen er 51.100 kr. i 2020 indtil da, hvorefter det maksimale indskud vil blive 102.200 kr.

Aktiesparekontoen er en fordel for dig, der sparer langsigtet op i aktier, da beskatningen er lavere end ved almindelig aktieindkomstbeskatning. Som folkepensionist har du yderligere den fordel, at afkastet på aktiesparekontoen ikke modregnes i tillægget til folkepensionen.

Alle bør have en aktiesparekonto

jan 15th, 2020 |