fbpx
Når afdragsfriheden udløber på dit prioritetslån

Når afdragsfriheden udløber på dit prioritetslån

Ugens FiF. Hvad gør du, når afdragsfriheden udløber på dit prioritetslån? Optager du et nyt lån i din egen eller en ny bank? Hvad med et realkreditlån?

Når den indledende 10-årige afdragsfri periode på dit prioritetslån er ved at løbe ud, kan du vælge fortsætte med et nyt prioritetslån.  Du bør dog overveje om du kan få bedre vilkår i en anden bank, eller om du skal omlægge til et realkreditlån.

Vælger du at fortsætte med din boligkredit, skal du til at afdrage på lånet i de resterende 20 år af løbetiden. Vil du derimod forlænge afdragsfriheden, skal du søge om at optage et nyt boligprioritetslån, og det er ikke uden problemer.

Kombiner realkreditlån med en boligkredit

Højere priser og ringere vilkår for prioritetslån

Mange banker har hævet prisen for prioritetslån, og nogle banker har ændret vilkårene, så din rente på indlån ikke længere svarer til renten på udlån. Derfor risikerer du at få et nyt lån med dårligere vilkår, hvis du vælger at omlægge boligprioritetslån i din nuværende bank.

Vær derfor opmærksom på lånevilkårene, når du skal optage et nyt prioritetslån i din bank. Undersøg om du kan få et lån på bedre vilkår i en anden bank, med mere attraktive vilkår på boligprioritetslån. Endelig bør du overveje, om du med fordel kan omlægge lånet til et almindeligt realkreditlån.

Få rådgivning om boliglån og realkredit

Relaterede Nyheder