fbpx
Råd om bestilling af rejser til udlandet

Råd om bestilling af rejser til udlandet

Rejserestriktionerne bliver nu gradvist hævet. Men pas på, hvis du bestiller rejse i udlandet til sommer. Se gode råd om bestilling af rejser til udlandet.

Nye vejledninger om rejser til udlandet

Det lysner så småt, hvis du drømmer om at rejse på ferie i udlandet til sommer.

Udenrigsministeriet begyndte d. 21. april en gradvis genåbning for rejseaktiviteter. De fraråder i skrivende stund alle ikke-nødvendige rejser til lande med betydelige indrejserestriktioner uanset smittesituationen i de pågældende lande. Det gælder stort set hele verden, men restriktioner for lande og regioner opdateres løbende.

Læs om den gradvise genåbning for rejseaktiviteter

Gode råd om bestilling af rejser til udlandet

Hvis du planlægger en ferie i udlandet til sommer, bør du tænke dig om og tage dine forholdsregler.

Forbrug.dk giver disse 3 gode råd om bestilling af rejser til udlandet.

  • Overvej, om der kan være restriktioner på rejsemålet, som medfører, at turistattraktioner holder lukket, eller at udflugter ikke kan gennemføres
  • Vær opmærksom på reglerne i både udland og hjemland, for eksempel om der er indrejsekrav eller krav om selvisolation på rejsedestinationen, og når du er kommet tilbage fra rejsen. Kravene kan løbende blive ændret, så hold dig orienteret på Udenrigsministeriets hjemmeside
  • Betal med kreditkort; så kan du i visse tilfælde få pengene tilbageført, hvis ydelsen ikke leveres, du er bedre sikret i tilfælde af konkurs, og nogle korttyper har også indbygget rejseforsikring

Når du arrangerer rejsen selv

Arrangerer du selv rejsen, påtager du dig større ansvar og risiko, end hvis du køber en pakkerejse.

Når du selv køber flybillet, booker hotel eller lejer bil, har du som udgangspunkt ingen lovbestemt fortrydelsesret. Er det ikke aftalt på forhånd, har du ikke ret til at få pengene tilbage, hvis du selv har arrangeret rejsen, men ikke ønsker eller kan tage afsted. Det gælder også, hvis du bliver hjemme, fordi der er indført rejserestriktioner på rejsemålet.

Det er derfor klogt at undersøge dine muligheder for at annullere ydelser, og hvad det koster, inden du bestiller ophold og transport. Tjek dine forsikringer eller den ekstraforsikring, du kan tegne i forbindelse med købet.

Pakke- og charterrejser

Køber du en færdigarrangeret rejse, får du nogle rettigheder, som du eller ikke har. Se dine rettigheder ved køb af en pakkerejse.

Du bør dog under alle omstændigheder tjekke om der er særlige krav og restriktioner, der hvor du rejser hen, som du skal følge, mens du er der. Her bør du gå ind på Udenrigsministeriets hjemmeside og eventuelt spørge din rejsearrangør.

Frarådes rejser til dit feriested, når du bestiller og stadig på rejsetidspunktet, kan det påvirke dine muligheder for at få pengene tilbage. Få en skriftlig bekræftelse fra din rejsearrangør, hvis de tilbyder gratis afbestilling eller ombookning i den situation.

Kilder: Forbruger Europa og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Relaterede Nyheder