fbpx
Pas på risiko ved fast forrentede lån

Pas på risiko ved fast forrentede lån

Ugens FiF. Pas på din risiko ved fast forrentede lån. Det er en udbredt misforståelse, at du reducerer din risiko ved at vælge fast forrentede lån, men sådan er det ikke altid. Det afhænger af størrelsen af din gæld.

Hvis du virkelig vil have lav risiko, så skal du have lav gæld. Derfor kan fastforrentede lån i nogle tilfælde have den modsatte effekt af, hvad du måske umiddelbart tror.

Har du en stor gæld, så kan de relativt højere renter på fastforrentede lån betyde, at du ikke kan afdrage så meget på din gæld, som du egentlig har brug for. Det skyldes, at renten på et fastrentelån jo er højere end på et variabelt.

Når en større del af ydelsen på fastrentelånet går til at betale renter, kan du i sagens natur ikke afdrage lige så meget, som du kan med et variabelt forrentet lån.

Med meget gæld, kan det i nogle tilfælde være en fordel at have i det mindste en del af gælden som variabelt forrentet lån, så du får mulighed for at afdrage mere. På den måde accepterer du en højere renterisiko nu, men til gengæld falder risikoen hurtigere over tid, da du afdrager din gæld hurtigt.

Det rigtige realkreditlån for dig

Relaterede Nyheder