fbpx

Overvejer du et forældresalg

Ugens FiF. Overvejer du et forældresalg til 15 % under den offentlige vurdering. Pas på vurdering fra mægler inden overdragelsen.

Vi har tidligere omtalt muligheden for at sælge fast ejendom til børn til en pris, der er op til 15 % under den offentlige vurdering. Det kan fx være et godt alternativ til et forældrekøb. Se eksempelvis artiklen Forældrekøb af andelsbolig som studiebolig.

Som udgangspunkt accepterer SKAT, at en bolig kan handles 15 % under den offentlige vurdering, uden at dette udløser gaveafgift beskatning. Vær dog opmærksom på, at du risikerer, at SKAT ikke accepterer overdragelse til en pris baseret på den offentlige vurdering, hvis boligen åbenlyst er mere værd.

Er boligen blevet vurderet

Det kan fx blive et problem, hvis du får boligen vurderet af en mægler inden overdragelsen. Det kan fx være, fordi du vil ligestille dine børn økonomisk og derfor har brug for at kende gaveværdien af et forældresalg, så du kan tilgodese andre børn med et tilsvarende beløb. Gaveværdien er så forskellen mellem en mæglervurdering og den offentlige vurdering minus de 15 %.

Bliver SKAT bekendt med en vurdering af ejendommen fra en mægler eller valuar, som du selv har fået foretaget umiddelbart før overdragelsen, acceptere SKAT ikke en værdi beregnet ud fra den offentlige vurdering.

Vær derfor opmærksom på, om der inden handlen foreligger dokumentation for, at boligens værdi er højere end den offentlige vurdering.

Hvad du bør vide inden et forældrekøb

Relaterede Nyheder