fbpx

Vælg selv din pensionsalder

Ugens FiF. Bestem selv, hvornår du går på pension. Folkepensionsalderen er hævet i flere omgange. Planlæg din pensionsopsparing og vælg selv din pensionsalder.

Danskerne lever længere og længere, derfor har politikerne besluttet at hæve folkepensionsalderen fremover. Er du født i 1963, kan du, som reglerne er, gå på folkepension, når du fylder 68, mens grænsen i dag går ved 65 år. Du må regne med, at jo yngre du er, desto ældre skal du være, før du kan få folkepension.

Du bestemmer dog selv, hvornår du vil gå på pension, uanset din folkepensionsalder. Har du sparet tilstrækkeligt op selv, kan du vælge at gå på pension, inden du har ret til folkepension. Det stiller naturligvis større krav til din pensionsopsparing.

Den bedste pensionsopsparing for dig

Her er det vigtigt at huske, at den bedste måde at spare op til pension for dig ikke nødvendigvis er gennem en pensionsordning. Det kan være, at det bedre kan betale sig at afdrage på din gæld, spare op i virksomheden eller i frie midler

Hvilken måde, der er den bedste måde at spare op for dig, afhænger af en række forhold. Betaler du topskat nu mens du sparer op eller når pengene skal udbetales? Er der udsigt til, at du bliver modregnet i folkepension, efterløn eller andre sociale ydelser? Har du dyr gæld? Og hvor længe er der til, du ønsker at gå på pension?

3 trin til en god pensionsopsparing

Lav en god pensionsplan

Du kan afgøre, hvad der er den bedste pensionsopsparing for dig ved at lave en plan for din pensionsopsparing, hvornår og i hvilken rækkefølge du vil have pengene udbetalt. Det kan du få en uafhængig økonomisk rådgiver til at hjælpe dig med.

Jo før du planlægger din pension, desto større er muligheden for frit at vælge at gå på pension, når det passer dig.

Se hvordan vi hjælper dig planlægge økonomien i pensionstilværelsen

Relaterede Nyheder