fbpx
Pas på afdragsfrihed ved høj belåning

Pas på afdragsfrihed ved høj belåning

Ugens FiF. Afdragsfrihed kan være meget dyrt, hvis du har høj belåning på din ejendom. Overvej om du bør omlægge dit afdragsfrie realkreditlån.

Dyre rentetillæg på afdragsfrie lån

Du betaler et tillæg for at have afdragsfrihed på dit realkreditlån, og tillægget stiger, jo højere belåning, du har i ejendommen. Er belåningen i din bolig over 60 %, må du regne med at betale op til 30 % eller mere i effektiv rente af dine sparede afdrag.

Hvor meget du reelt betaler i rente for afdragsfrihed på dit lån, fremgår ikke af oversigter eller andet. Renten varierer desuden i forhold til, hvilken type lån du vælger. Selskabernes forskellige måder at fastsætte rentetillægget har også betydning.

Det rigtige realkreditlån for dig – Finanshuset Fredensborg

Trods variationen i rentetillægget mellem forskellige selskaber, bør du generelt undgå at vælge afdragsfrihed, hvis du har lån over 60 % af ejendomsværdien. Har du mere end 60 % belåning i din ejendom og afdragsfrihed på et eller flere lån, bør du undersøge muligheden for at omlægge lånet.

Få beregnet dine omkostninger ved afdragsfrihed af en uafhængig økonomisk rådgiver, og hør om der er andre og bedre muligheder for finansiering i din økonomi.

Få rådgivning om din boligøkonomi

Relaterede Nyheder