fbpx
Vælg den rigtige løbetid på dit fastforrentede lån

Vælg den rigtige løbetid på dit fastforrentede lån

Ugens FiF. Når du vælger realkreditlån, så husk at overveje om løbetiden er den rigtige for dig. Er der mulighed for, at du skal flytte kan det være en fordel at vælge en kortere løbetid med en lavere rente.

Har du planer om at flytte fra din bolig, så vælg den rigtige løbetid på dit fastforrentede lån, når du optager eller omlægger lån.

Optager du et 30-årigt fastforrentet lån, så er du sikret en fast rente i 30 år. Det betaler du for ved at give en højere rente, end du gør på et lån med fast rente fx i 10 år. Du betaler altså mere for at sikre dig en fast rente i længere tid.

Forventer du at flytte eksempelvis inden for ti år, så har du kun behov for at binde renten i ti år. Derfor kan du spare renteforskellen mellem det dyrere 30-årige lån og det billigere 10-årige lån.

3 veje til billigere realkreditlån

Så meget sparer du ved at vælge den rigtige løbetid

I dag er renten på et fastforrentet 30-årigt lån ca. 1,5 % mens renten på et 10-årigt lån er omkring 0 %. Du sparer altså 1,5 % i rente ved at vælge den løbetid lån, der passer til dit behov.

Den besparelse, kan du bruge til at afdrage mere på dit lån eller tage på nogle flere ferier.

Et fastforrentet 30-årigt lån kan stadig være det rigtige for dig, men overvej om du har brug for fast rente i 30 år. Vælger du for lang løbetid, svarer det til, at du overforsikrer dig, og det er dyrt.

Sådan vælger du det rigtige realkreditlån

Relaterede Nyheder