Uge 43 - 2019 
kontanter

Få mest mulig rente af dine kontanter

Ugens FiF. Flere og flere banker truer med negativ rente. Du har endnu nogle få muligheder for at få en fornuftig positiv rente af din kontante opsparing.

Negativ rente på indlån for private

Der har gennem længere tid været negative indlånsrente for erhvervsindlån. Nu er tiden også kommet til de private kontante opsparinger. Har du mere end 750.000 kr. stående på bankkontoen, kan du nemt blive ramt af negativ rente, måske ikke endnu, men snart.

Baggrunden for de negative renter er, at bankerne flyder over af indlån, og hvis de sender penge til forrentning hos Nationalbanken, koster det 0,75 procent i negativ rente. Den regning vil bankerne gerne sende videre til kunderne.

Undgå negativ rente med en højrentokonto

Men fortvivl ikke. Du bør indrette din økonomi, så du har færrest mulige kontanter i din almindelige bank. Og benytte dig af en eller flere af de få højrentebanker til at få en fornuftig positiv rente af din likviditetsbuffer.

Hos f.eks. Bank Norwegian kan du opnå 0,3 % pa. uden opsigelse. Santander Consumer Bank tilbyder op til 0,55 % pa. med forskelligt opsigelsesvarsel.

Så længe du ikke sætter mere ind end 745.000 kr. pr. person inkl. påløbne ikke tilskrevne renter, er du dækket af bankernes indskydergaranti. Du opretter nemt de nye konti på nettet med dit NemID og overfører pengene fra din almindelige bankkonto til din nye højrentekonto.

Få et positivt afkast på lang sigt

Læg dog mærke til, at selvom du får en rente på 0,55 % pa. bliver afkastet på højrentekonti negativt efter skat og inflation. Alternativet er investering i værdipapirer, hvor du med en investeringshorisont over 7 år med stor sandsynlighed kan opnå et positivt afkast efter skat og inflation.

Artiklen er opdateret den 19. december 2019.

5 alternativer til negativ rente på indlån

okt 22nd, 2019 |