fbpx
Giv til godgørenhed og spar boafgift

Giv til godgørenhed og spar boafgift

Spar boafgift for dine arvinger ved at testamentere penge til fx Læger Uden Grænser. På den måde kan du både give til godgørenhed og spare boafgift.

Du kan oprette testamente for at tilgodese børn eller anden familie, og du kan give penge til godgørende foreninger for at hjælpe mennesker og skabe en bedre verden. Du kan også gøre begge dele og samtidig spare boafgift for dine arvinger.

Arveafgift eller boafgift

De fleste kender den som arveafgift, men den korrekte betegnelse har været boafgift i nogle år.

Du betaler ikke boafgift af arv efter din ægtefælle, men har I boet sammen som samlevende i mere end to år er boafgiften af arv efter samlever 15 %. Livsarvinger (børn, børnebørn, oldebørn og adoptivbørn) betaler ligeledes 15 % i boafgift af arv efter forældre og bedsteforældre. Alle andre, søskende eller venner, skal betale en boafgift på hele 36,25 %.

Undgå boafgift på ratepensioner

Gør noget godt og sænk boafgiften

Du kan sænke boafgiften ved at testamentere en del af arven til en velgørende forening som fx Læger Uden Grænser eller Hjerteforeningen og lade den betale hele afgiften. På den måde reduceres boafgiften for de øvrige arvinger til 30 %, så de får 70 % af arven ud fremfor kun 63,75 %. Den velgørende forening får næsten 5 % af boet efter den afdøde.

Det giver dog mest mening for andre end livsarvinger, da disse som nævnt kun betaler 15 % i boafgift.

Et testamente sikrer økonomien
Relaterede Nyheder