fbpx
Tjek betalingskort før ferien

Tjek betalingskort før ferien

Tjek dine betalingskort inden ferien og undgå spærring. Kan banken kontakte dig om usædvanlige betalinger? Går du over grænsen for betalinger i udlandet?

Usædvanlige betalinger kan give problemer

Undgå problemer med betalinger med kort på ferien i udlandet. Når du rejser, bruger du dine betalingskort på en anden måde, end du plejer. Du hæver måske penge i udlandet og flere penge på kortere tid end du plejer.

Det kan betyde, at bankens automatiske overvågning opfatter betalinger eller hævninger som mistænkelige. En medarbejder fra banken vil så vurdere, om kortet skal spærres og vil herefter kontakte dig. Du kan også have overskredet beløbsgrænsen på dit kort for brug i udlandet.

Kortsikkerhed med MasterCard

Dit MasterCard kan være beskyttet af en automatisk geografisk kontrol. Hvis banken har dit mobilnummer, får du en sms, første gang kortet bruges, og kortet er herefter kun aktivt i denne verdensdel. Du får også en sms, hvis dit køb bliver afvist eller dit kort bliver spærret.

I net- og mobilbanken kan du selv vælge, hvilke verdensdele og kategorier du kan bruge dit kort i. Du kan f.eks. fravælge, at kortet kan bruges på internettet.  Ændringerne træder i kraft med det samme.

Forebyg problemer med spærring af kort

Du kan dog gøre dit for at sikre, at dine kort ikke bliver spærret på ferien.

  • Sørg for, at dine kontaktinformationer i banken er opdateret, herunder telefonnummer, så banken kan få fat på dig, hvis der er behov for det. Det gør du via netbank eller ved at kontakte banken.
  • Tjek, om der er beløbsgrænser på dine kort, hvis du bruger dem i udlandet. Du kan fx højest hæve 25.000 kroner på et Visa/Dankort i udlandet inden for 30 dage.
  • Det er en fordel at have både Visa/Dankort og MasterCard med på rejsen. Så kan du altid betale med kort, næsten uanset hvor du kommer frem.

Gode råd om at arrangere ferie – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder