fbpx
Gode råd om at arrangere ferie

Gode råd om at arrangere ferie

Er du i gang med at planlægge sommerferie? Vær opmærksom, når du bestiller din ferie. Der er forskel på, om du vælger en pakkerejse eller selv arrangerer.

Vær opmærksom når du bestiller

Der er stor forskel på, hvordan du er stillet som forbruger, om du vælger en pakkerejse, eller du vælger selv at sammensætte din rejse.

Generelt er det vigtigt, at du dobbelttjekker datoer for din bestillinger, inden du gennemfører handlen. Tjek også vilkårene for køb og ydelser, og gem dem på en måde, hvor de kan bruges til dokumentation. Tjek også dine vilkår for ændring og afbestilling af ydelser, og hvad det i givet fald koster.

Overvej hvilket kort du bruger, når du betaler din rejse. Der kan være afbestillingsforsikring tilknyttet nogle kort eller bedre vilkår for at få dækket tab, hvis der bliver hævet flere penge end aftalt.

Tjek om du allerede er dækket via dine eksisterende forsikringer eller betalingskort, inden du køber en afbestillings- eller rejseforsikring til rejsen.

Fordele ved pakkerejser

Der er en række fordele ved at vælge en pakkerejse, hvor du køber eksempelvis fly og hotel hos samme udbyder. En pakkerejse giver dig en større sikkerhed og forbrugerbeskyttelse.

Du har eksempelvis en særlig forbrugerbeskyttelse, ved mangler og konkurs, og du har ret til at afbestille mod gebyr ifølge aftalevilkårene. Du har også større sikkerhed for prisen, da prisen ved bestilling er bindende, med enkelte undtagelser. Du har desuden krav på nedslag i prisen eller ret til at ophæve aftalen og få pengene retur, hvis der er mangler ved ydelserne.

Sørg for at få aftaler om særlige vilkår på skrift, som f.eks. værelser ved siden af hinanden eller lejlighed i stueplan.

Tjek betalingskort før ferien – Finanshuset Fredensborg

Når du sammensætter rejsen selv

Sammensætter du rejsen selv og køber de enkelte elementer hver for sig, har du større frihed til at tilpasse rejsen til dine ønsker og behov. Til gengæld påtager du dig et større ansvar og mere risiko.

Vær opmærksom på, at du som udgangspunkt ikke har fortrydelsesret, når du køber flybilletter, overnatning eller lejer ferielejlighed, heller ikke når du køber på nettet.

Det er derfor særligt vigtigt, at du tjekker oplysningerne i dine bestillinger ekstra grundigt, inden du trykker send. Tjek også, hvem du indgår aftale med. Er det flyselskabet, hotellet eller bookingsiden? Det har betydning for, hvem du skal kontakte, hvis der opstår problemer.

Læs mere i forbrug.dk´s  Guide til forbrugerne: Gode råd om køb af sommerferie, som også er kilde til denne artikel.

Relaterede Nyheder