fbpx
Servicefradraget fortsætter i 2023

Servicefradraget fortsætter i 2023

Ugens FiF. Håndværkerfradraget blev afskaffet den 1. april 2022, mens servicefradraget fortsætter. Du kan derfor stadig få fradrag for arbejdsløn for service i hjemmet.

Så meget kan du få i servicefradrag

Servicefradraget giver dig mulighed for at trække udgifter til arbejdsløn for serviceydelser som rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde fra i skat.

Du skal selv indberette fradraget på Skat.dk. Beløbsgrænsen i 2023 er 6.600 kr. og skattebesparelsen er ca. 26 % af fradraget. Udnytter du fradraget fuldt ud, er besparelsen 1.700 kr.

Er I gift eller samlevende, kan I begge få fradrag, og så er besparelsen op til 3.400 kr. Fradraget overføres ikke automatisk mellem jer, så I skal selv sørge for at dele det, når I indberetter på skat.dk.

Håndværkerfradrag og servicefradrag – Finanshuset Fredensborg

Betingelser for servicefradrag

Beløbet skal være betalt elektronisk via dankort, MobilePay eller netbank. Fradraget gælder for helårsbolig og fritidsbolig under et.

Det er ikke et krav, at hushjælpen er ansat i en momsregistreret virksomhed. Køber du hjælpen af en privatperson, skal vedkommende udfylde og underskrive en serviceerklæring med oplysning om blandt andet navn, personnummer og kontonummer. 

Du bruger oplysningerne i serviceerklæringen, når du indberetter dit fradrag til Skat og dermed sørger for, at hjælperen bliver beskattet af indkomsten. Kan servicearbejderen, (f.eks. babysitteren) udnytte sit frikort, skal den unge kun betale AM-bidrag på 8 % af indkomsten.

Læs mere om Servicefradraget på Skat.dk

Relaterede Nyheder