fbpx
4 anbefalinger til investering i aktier i en ny tid

4 anbefalinger til investering i aktier i en ny tid

Lav rente og høje aktiekurser giver dig højere risiko i din formue. Se 4 anbefalinger til investering i aktier i en ny tid.

Nye vilkår for investering

Efter adskillige år med lav rente og kraftige stigninger i aktiekurserne er betingelserne for aktieinvestering ændret, og der er ikke umiddelbart tegn på at det kommer til at ændre sig lige med det første. Det betyder, at du som investor er har fået en højere risiko, og at du måske fremover får et mindre afkast af dine midler. Det har konsekvenser for, hvordan du bør håndtere din formue.

Her er vores 4 anbefalinger til investering i aktier i en ny tid.

1. Bliv i aktiemarkedet

Bliv i markedet så længe som muligt. Du skal ikke sælge dine værdipapirer for at ligge kontant, selvom det kan være fristende, når markedet er steget meget. Erfaringen viser, at du bør blive i markedet også i nedgangsperioder, fordi du risikerer at miste de rigtig gode aktieperioder, hvis du ikke er med, når markedet vender. Den slags spekulation er dårligt for din formue på sigt.

2. Behold aktierne længere

Hav aktier i din portefølje i meget længere tid end tidligere. Og ja – det betyder højere risiko, men det er et vilkår i markedet i dag. Du kan ikke undgå risiko, hvis du vil have et afkast, og du risikerer, at din formue udhules af negative renter og inflation, hvis du ikke søger risiko.

3. Spar mere op

Spar mere op, end du ville have gjort for nogle år siden, for at balancere den højere risiko i din formue. Du har simpelthen brug for flere reserver hele vejen i opsparings- og nedsparingsperioderne – det gælder eksempelvis i dine pensionsopsparinger.

4. Rebalancér risikoen

Rebalancér din risiko i porteføljer mindst en gang om året. Markederne kan ændre sig hurtigt, så du må fokusere på at holde en stabil risiko på kort sigt, og en svagt faldende risikoprofil frem mod udløb af din tidshorisont. Det sidste gælder ikke den del af din formue, som ikke skal bruges på et senere tidspunkt.

3 måder at undgå store tab på aktier

Relaterede Nyheder