fbpx
Verdens mest værdifulde selskaber

Verdens mest værdifulde selskaber

Microsoft overhaler Apple som verdens mest værdifulde selskab opgjort efter markedsværdi. Se listen over verdens mest værdifulde selskaber.

Microsoft overhaler Apple

Microsoft har netop vist en vækst i omsætning på 22 % i forhold til samme kvartal sidste år, og aktien er siden steget med 7 %. Dermed steg værdien Microsoft til førstepladsen på listen med de ti mest værdifulde selskaber. Tillykke til Microsoft.

Verdens 10 mest værdifulde selskaber

Konkurrencen om at blive det mest værdifulde selskab i verden er stor og selskabernes placering på liste skifter med tiden. Som det fremgår af listen nedenfor, springer flere ting i øjnene.

For det første er der ingen europæiske selskaber på listen, hvilket siger noget om de problemer, Europa har i øjeblikket. Det skal dog siges, at selskaber fra USA har domineret listen i nyere tid. Det hænger sammen med den føderale struktur i USA, og det forhold at der ikke har været mange reguleringer af selskabernes størrelse, så længe der ikke har været monopoler.

For det andet er listen domineret af IT/software-selskaber (tech-giganter), hvilket er naturligt, i betragtning af forventningerne til de fremtidige afkast i markedet.

For det tredje så er der et olieselskab tilbage på listen. Det viser meget godt hvor vigtig olieproduktion fortsat er i verden, men vi forventer dog, at det ændrer sig i fremtiden.

Det bliver interessant at se, om der kommer grønne energiselskaber på listen sammen med ny teknologi på eksempelvis fødevarer, transport og recycling.

Et andet godt spørgsmål er, om der kommer flere asiatiske selskaber med på listen i løbet af de næste 10 år. Nogle vil sige, at det er et spørgsmål om tid, men kan alligevel godt gå et stykke tid, inden det for alvor rykker.

Investering i aktier

De 10 største selskaber

 SelskabVærdi (mia. $)ProduktLandKursudvikling seneste år i %
1Microsoft2490SoftwareUSA+65
2Apple2480ITUSA+35
3Saudi Aramco2010OlieSaudi Arabien+8,5
4Alphabet (Google)2000Software og ITUSA+95
5Amazon1700E-handel m.m.USA+6,6
6Tesla1120ElbilerUSA+174
7Facebook920WebservicesUSA+21
8Berkshire Hathaway650InvesteringUSA+41,3
9Nvidia640ITUSA+103
10Tencent600ITKina-20

Oversigt over de 10 største selskaber i verden målt på markedsværdi. Kilde: Børsen/Assetdash.com & Bloomberg.

Kan du spotte en vinder?

Det seneste års afkast viser, at Tesla er højdespringeren, 1 krone investeret blev til 2,74 kr. over året. Det ville være interessant, hvis man kunne gætte næste års højdespringer, men det er desværre ikke nemt. Hvis det var, ville kursen allerede være derefter.

Intet er gratis i finansmarkederne – intet kan forudsiges med sikkerhed, og intet er i morgen, som det var i dag. Derfor er den bedste tilgang på den lange bane at holde sig fra at forsøge at gætte, hvordan kursen udvikler sig på bestemte aktier. Gå i stedet efter at sprede risikoen og lad være med at købe og sælge mere end højst nødvendigt.

4 anbefalinger til investering i aktier i en ny tid

Få flere artikler som denne

Kan du lide denne artikel? Få vores gratis nyhedsbrev, FinansNYT. Hold dig orienteret om privatøkonomi, og få gode råd til at indrettet dig bedst muligt.

Relaterede Nyheder