fbpx
Bæredygtig investering – Nilfisken blev grøn

Bæredygtig investering – Nilfisken blev grøn

Nilfisk har med en målrettet indsats bragt sig i valgklasse som en bæredygtig investering. Sådan arbejder Nilfisk med bæredygtig udvikling af virksomheden.

Bæredygtig omstilling

Bæredygtige investeringer er andet og mere end investering i grøn teknologi. Det kan også være investeringer i virksomheder, der leverer bæredygtig omstilling af virksomheden. Et eksempel er den gamle danske industrivirksomhed Nilfisk, der arbejder målrettet med at mindske sit klimaaftryk med kortlægning, målsætning, praktiske løsninger og ledelsesfokus.

Vi har tidligere beskrevet, hvordan du kan arbejde med at gøre din portefølje mere grøn og bæredygtig, ved gå efter virksomheder, der scorer højt ift. ESG (Environment, Social og Governance).

Det kan du læse om i artiklen Nem og sikker bæredygtig investering

Men hvordan arbejder virksomhederne med at udvikle deres bæredygtighed?

Nilfisk gik i løbet af 3 år fra dumpekarakter F til næsten topkarakter A- på den globale klimaliste fra Carbon Disclosure Project, der bedømmer virksomheders indsats for at sænke deres klimaaftryk.

7 indsatser for reduceret klimaaftryk

Cmo i Nilfisk Camilla Ramby beskriver i Dagbladet Børsen, hvordan virksomheden har arbejdet fokuseret med indsatser på 7 områder.

  1. Kortlægge CO2-udledninger for Scope 1 og 2                                             
  2. Sætte mål for CO2-reduktion i 2030                                         
  3. Få godkendt klimamål hos Science Based Targets Initiative                        
  4. Politik for CO2-udledning gennem bilflåden                                                
  5. Skift af LED-lys på alle store kontorer                                      
  6. Etablere csr-board med repræsentanter fra alle funktioner                         
  7. Indføre ledelsesansvar for at indfri klimamålsætninger             

Kilde: Dagbladet Børsen. Sådan er Nilfisk sprunget op af global rangliste for klima (22. marts 2021, kræver abonnement)

Indsatserne spænder fra kortlægning og analyse over validering af målsætninger til helt praktiske løsninger og tiltag for at fastholde ledelsesfokus på området.

Første skridt var at kortlægge virksomhedens udledning af CO2 fra egne aktiviteter som kørsel og el-forbrug. I løbet af 2021 vil Nilfisk også kortlægge indirekte udledninger fra indkøb af varer, der står for 80 % af virksomhedens samlede klimaaftryk.

Camilla Ramby fortæller, at kortlægningen er helt nødvendig for at vide, hvordan virksomheden kan sænke sit aftryk. Dernæst skal der sættes konkrete mål for reduktion af CO2 udledningerne.

Ramby understreger betydningen af, at indsatsen for bæredygtighed samtidig er forankret på øverste ledelsesniveau. Nilfisk har gjort dette ved at oprette en intern bestyrelse for bæredygtighed i virksomheden, der mødes mindst en gang i kvartalet.

Nilfisk er et godt eksempel på en virksomhed, der arbejder målrettet med bæredygtig udvikling og på den måde har bragt sig i valgklasse som bæredygtig investering.

Grønne investeringsforeninger

Relaterede Nyheder