fbpx

Et eksempel på bæredygtig investering

Du kan nemt gøre den del af din opsparing, der ikke er bundet i en pensionskasse, bæredygtig.  Der findes bæredygtige aktieindeks, som er lette at investere i.  Et godt eksempel på en bæredygtig og etisk forsvarlig sammensat aktieinvestering er Dow Jones Sustainable Index, DJSI.

Bæredygtig investering fra Sparinvest

Vil du bruge DJSI-indekset i din portefølje, kan du gøre det gennem investeringsforeninger. I Danmark findes eksempelvis investeringsforeningen Sparinvest index DJSI World

Sparinvest beskriver foreningen således:

Aktieindekset “DJSI World ex. Alcohol, Gambling, Tobacco, Armaments & Firearms and Adult Entertainment” fokuserer på verdens 2.500 største virksomheder. Der måles på deres økonomiske, sociale og miljømæssige fremtræden. Virksomhederne repræsenterer top 10 % af de ledende sustainability-selskaber i 57 industrigrupper fordelt på de 51 lande, som indekset dækker. Alle de selskaber, der optages i indekset, bliver screenet for en lang række kriterier, som alle bygger på et ansvar for udviklingen af samfundets værdier. Efter optagelsen i indekset bliver selskaberne fortsat overvåget for deres “corporate sustainability performance”. Det skal sikre, at de overholder de bæredygtige retningslinjer som er udstukket. Samtidig er der anvendt en etisk screening der indebærer at selskaberne ikke har aktiviteter inden for en række uetiske forretningsområder, som blandt andet våben, tobak og alkohol. Der foretages ikke valutaafdækning.

Se hvordan vi hjælper dig med at investere ansvarligt med godt udbytte.

Relaterede Nyheder