fbpx
Højere afkast med kunstig intelligens

Højere afkast med kunstig intelligens

Kan du få et højere afkast med kunstig intelligens? En portefølje lavet af AI gav højere afkast end førende investeringsfonde. Skal AI vælge din portefølje?

AI slår førende investeringsforeninger

Et eksperiment udført af det privatøkonomiske sammenligningssite finder.com viste, at kunstig intelligens er i stand til at udvælge en portefølje, der præsterer et højere afkast end 10 førende investeringsfonde.

Analytikere fra finder.com bad chatbotten ChatGPT om at udvælge en teoretisk portefølje med mere end 30 aktier ud fra en række investeringsprincipper fra førende investeringsforeninger. De sammenlignede så, hvordan bottens portefølje præsterede i sammenligning med de 10 mest populære fonde på den britiske investeringsplatform Interactive Investor. De 10 britiske, nordamerikanske og globale fonde inkluderede navne som bl.a. Fundsmith, Vanguard, Fidelity og HSBC.

Resultatet af eksperimentet viste, at den teoretiske portefølje med 38 aktier udvalgt af chatbotten steg 4,9 % over 8 uger mens de 10 fonde i gennemsnit faldt med 0,8 % i samme periode. Det er en bemærkelsesværdig stor forskel.

Robottens investeringsråd – Finanshuset Fredensborg

Kunstig intelligens eller sund fornuft

Inden du investerer alle dine sparepenge i en portefølje udvalgt af kunstig intelligens, bør du nok slå koldt vand i blodet.

For det første er 8 uger meget kort tid, til at vurdere et afkast i en portefølje. Tilfældigheder vil have stor effekt på så kort sigt. Der skal præsteres et afkast over 5-10 år for, at det har værdi for almindelige private investorer.

Det meget høje afkast i den AI-skabte portefølje kan vise sig at være et tilfældigt udsving, der bliver meget mindre og måske helt forsvinder set over en længere periode. Også robotter kan være heldige på kort sigt.

For dig som privat investor handler det om at have en lang horisont og stor spredning i porteføljen, at tilpasse din risiko løbende samt at minimere dine omkostninger. Så behøver du ikke at være heldig, og du kan nøjes med din egen fornuft fremfor kunstig intelligens – i hvert fald indtil videre.

Vi følger udviklingen indenfor kunstig intelligens og de muligheder og udfordringer, det giver i din privatøkonomi.

Kilde: ChatGPT ‘portfolio’ outperforms leading UK funds | Financial Times (ft.com)

Relaterede Nyheder