fbpx
Spar beskatning af afkast af børns opsparing

Spar beskatning af afkast af børns opsparing

Ugens FiF. Du kan undgå beskatning af afkast af børns opsparing ved at investere i akkumulerende foreninger, der ikke udlodder afkast. Det sparer 27 % i skat af afkast.

Finte udnytter barnets frikort

Der er godt at investere opsparing til børn i aktier, hvis tidshorisonten er lang. Investering i aktier medfører normalt afkast, der bliver beskattet med 27 %, selv hvis barnet har frikort. Det mindsker fordelen ved aktier i forhold til eksempelvis obligationer.

Det er muligt i stedet at udnyttet barnets frikort, ved at investere i akkumulerende investeringsforeninger, der beskattes som kapitalindkomst. Kapitalindkomst giver nemlig fradrag i barnets indkomst, og er frikortet ikke udnyttet på anden måde, bliver afkastet skattefrit for barnet.

Husk at investere børneopsparingen – Finanshuset Fredensborg

Vælg forening uden afkast

Der findes få billige passive akkumulerende investeringsforeninger, der investerer i aktier og beskattes som kapitalindkomst.

Bemærk, afkast fra investering af pengegaver, som barnet modtager i gave fra forældre, bliver beskattet som indkomst for forældrene. Det er ikke tilfældet for afkast af pengegaver fra bedsteforældre.

3 alternativer til en børneopsparing – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder