fbpx
Husk at investere børneopsparingen

Husk at investere børneopsparingen

Ugens FiF. Børneopsparingen er en god måde at spare op til børn og børnebørn. Husk dog at investere pengene, så de kan yngle.

En god langsigtet opsparing

Er du forælder eller bedsteforælder til et barn under 14 år, kan du spare op til barnet på en børneopsparing. Det er en god måde at spare op på, da al afkast er skattefri.  

Det er nemt at overse børneopsparingen i den daglige økonomi, men det er faktisk en rigtig god metode til at lave en langsigtet skattefri opsparing til børn og børnebørn.

Sådan fungerer en børneopsparing

Der kan kun laves én børneopsparing pr. barn, og der kan højst indsættes 6.000 kr. om året og 72.000 kr. i alt. Indskyder kan være enten en forælder eller en bedsteforælder.

Børneopsparingen oprettes i en bank og skal være bundet i mindst 7 år og kan tidligst udbetales, når barnet fylder 14 år, og senest når det fylder 21 år. Det er en god ide at oprette en fast overførsel på 500 kr. hver måned.

Børneopsparing skal investeres

Da det er næsten umuligt at få rente af penge på kontoen, bør du sørge for, at pengene bliver investeret. Det gøres bedst med stor spredning i indeksfonde i et tilknyttet depot. Tillader banken ikke individuelle investeringer, kan børneopsparingen knyttes til en af bankens puljer med en passende risiko, hvilket dog er behæftet med løbende omkostninger.

3 alternativer til en børneopsparing

Relaterede Nyheder