fbpx
Få bedre styr på fællesøkonomien

Få bedre styr på fællesøkonomien

Få bedre styr på fællesøkonomien, og hvor mange penge I bruger i dagligdagen. Her er en enkel model med to konti til indtægter og udgifter.

Svært at bevare overblikket med fælles økonomi

Det kan væres svært at holde styr på økonomien i familien, når der betales via forskellige egne og fælles konti. Hvor meget bliver der for eksempel brugt til husholdning? Hvor meget er der sparet op til ferien eller investering i større forbrugsgoder, som hårde hvidevarer eller bil?

Sådan planlægger du opsparing og forbrug

Enkel model til at styre fællesøkonomien

En enkel måde at indrette jer på er at ordne jeres fælles økonomi på to adskilte konti. Den ene er en fælles Nemkonto, hvor alle indtægter går ind, og faste udgifter betales fra, vi kan kalde den Den Store Konto.

Derudover opretter I en fælles driftskonto med et VisaDankort/Dankort til hver af jer, som I udelukkende bruger til at betale de daglige fælles udgifter, som I har aftalt.

Hver måned eller uge overfører I så et fast beløb fra Den Store Konto til Driftskontoen, der dækker de budgetterede daglige udgifter for den kommende måned/uge.

Fordelen ved at benytte tokonto-systemet er, at det bliver synligt, om I bruger mere eller mindre end budgetteret. Det gør det nemmere at holde øje med jeres privatøkonomi.

Fælles konto spærres ved dødsfald

I kan supplere de to konti med hver jeres ”lommepengekonto” til private udgifter, I ikke synes skal være fælles. Yderligere kan I have en fælles opsparingskonto.

Sørg dog for, at der alt i alt ikke står flere penge i banken, end bankens grænse for negativ rente, idet langsigtet opsparing bør investeres.

Hvordan styrer I privatøkonomien i parforholdet?

Relaterede Nyheder