fbpx
Hvad gør du med udbyttet fra dine aktier?

Hvad gør du med udbyttet fra dine aktier?

Udbytte fra investeringsforeninger med høje afkast bliver snart udbetalt. Hvad gør du med udbyttet fra dine aktier?

Har du investeret i udbyttegivende aktiebaserede investeringsforeninger får du derfor sandsynligvis udbetalt udbytter i april måned. Spørgsmålet er, hvad skal du gøre med pengene fra dit aktieudbytte? Du har 4 muligheder. Du kan

  1. købe flere af de samme papirer
  2. købe andre papirer med bedre risiko/afkast
  3. holde pengene kontant
  4. bruge pengene

Mere af det samme

Investerer du udbyttet i flere af de samme papirer, skal du være opmærksom på at andelen af aktier i din portefølje stiger. Det samme gør risikoen. Overvej om du kan tåle en øget risiko i din økonomi. Mange investorer kan med fordel sænke risikoen i porteføljen efter 3 gode aktieår.

Køb andre papirer

Der findes alternativer til verdens-aktier. Aktier har givet et godt afkast det seneste år, og du kan overveje at tage gevinsten hjem nu. Vælger du at sænke risikoen, accepterer du også at dit afkastpotentiale formindskes i en periode.

Det kan været svært at acceptere som investor, men et lavt afkast i en periode er trods alt bedre end et pludseligt stort tab. Overvej også, om du med fordel kan investere i fast ejendom eller afdrage gæld.

4 fejl i din investering du bør undgå

Hold pengene kontant

Vælger du at anbringe udbyttet kontant, er du sikker på at miste købekraft. I øjeblikket kan du ikke placere penge på indlånsaftaler i banken, og få et afkast efter skat, der er højere end inflationen. Til gengæld er du helt sikker på, at have dine penge til rådighed, når du skal bruge dem. Korte obligationer er ikke en bedre mulighed, da den risikofri rente er langt under 1 %.

Brug pengene

Endelig kan du vælge at bruge pengene her og nu, hvis du har råd til det. Det gælder naturligvis kun for frie midler, der ikke er båndlagt som fx pensioner. Er alternativet at anbringe penge kontant eller i obligationer, får du faktisk mere ud af at bruge pengene med det samme. Ellers udhules værdien, da inflationen er større end nettoafkastet.

Og husk så, at glæde dig over de gode afkast, også selvom det ikke er let at beslutte, hvad du skal gøre med dit udbytte.

Se hvad uvildig investeringsrådgivning kan gøre for dig

Relaterede Nyheder