fbpx
Indbetal mere på aktiesparekontoen

Indbetal mere på aktiesparekontoen

Ugens FiF. Du kan indbetale mere på din aktiesparekonto fremover. Sådan ser det ud efter finanslovsaftalen, der bliver slutbehandlet i folketinget torsdag.

Fordelen ved aktiesparekontoen

Fordelen ved Aktiesparekontoen er den lave beskatning på 17 % (lagerbeskatning). Det er betydelig lavere end beskatningen på en tilsvarende investering i frie midler, der beskattes som aktieindkomst med 27 % op til 42 % (beløb over 58.900 kr./person), som dog er realisationsbeskatning. Derfor kan procenten for aktiesparekontoen og frie midler ikke bare sammenlignes. Lagerbeskatning er dyrere end realisationsbeskatning, men når man korrigerer for dette, er forskellen fortsat omkring mindst 5 %-point til fordel for aktiesparekontoen.

Så meget må du indbetale

Fra 2024 må du skyde mere ind på din aktiesparekonto. Loftet for, hvor meget du kan indbetale på en aktiesparekonto, bliver hævet fra 106.600 til 135.900 kr.

Husk derfor at indbetale op til den nye grænse allerede fra næste år, når du alligevel genplacerer afkast og indbetaler beløb svarende til skatten af afkast i 2024.

Indbetal mere på din aktiesparekonto – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder