fbpx
Investering i Bitcoin er spekulation

Investering i Bitcoin er spekulation

En læser har spurgt om vores holdning til investering i Bitcoin. Se hvorfor du ikke skal investere i bitcoin og anden kryptovaluta som privat investor.

Usikker værdi af kryptovaluta

Bitcoin og andre såkaldte kryptovalutaer er, som navnet antyder, en slags kunstig valuta. Kunstig fordi der ikke står et land og en centralbank bag – men reelt kun en computer. Kryptovalutaer er fundamentalt set strenge af digitale koder, der kan bruges til at udveksle værdi efter et såkaldt blockchain-system.

Kryptovalutaer har kun værdi og giver kun et afkast, hvis en køber vil give flere penge for den, end du selv har givet. Som i et pyramidespil, kan det ske, at der på et tidspunkt ikke er en næste køber. Det skyldes, at værdien af en kryptovaluta ikke har baggrund i reel realøkonomi i modsætning til normal valuta.

Med et billede kan en kryptovaluta betegnes som et spil, hvor sidste mand bliver sorteper. Udover tabsværdien har man som ejer den risiko, at kryptobørser kan går konkurs eller bliver hacket, dermed mister man alle sine digitale kodestrenge.

Værdifuld teknologi bag Bitcoin

Der er mere reel værdi i teknologien bag kryptovalutaerne, den nyskabende software, blockchain. Blockchainteknologien kan bruges i andre sammenhænge, hvor det er relevant at dokumentere ejerskab gennem lange kæder af transaktioner. Det gælder eksempelvis inden for shipping, hvor blockchain kan anvendes til at holde styr på transport af varer, betaling samt overdragelse af risiko og ansvar.

Pas på investering i virtuel valuta

Investér langsigtet – undgå spekulation

Investering er grundlæggende værdiskabende og langsigtet. Spekulation er kortsigtet og ikke nødvendigvis værdiskabende. Investering i kryptovaluta er spekulation.

Som almindelig privat investor skal du undgå spekulation. Langsigtet investering i reelle aktiver er både mere sikkert og skaber med større sikkerhed værdi. Som forstandig investor bør du investere formuen i forskellige aktivtyper, der passer til dine risikoønsker, din økonomiske styrke og investeringshorisont. Og du skal først sælge dine investeringer, når du skal bruge pengene til forbrug eller til andre investeringer.

Få en langsigtet plan for dine investeringer

Relaterede Nyheder