fbpx
Nye regler mod greenwashing

Nye regler mod greenwashing

Nye EU-regler skal sikre dig mod greenwashing i den finansielle sektor. Finanstilsynet skal nu tjekke, at banker m.fl. er så grønne, som de påstår.

Grøn er det nye sort.

Der er sket rigtig meget, når det gælder grøn investering. Danske pensionsopsparer og investorer efterspørger grønne bæredygtige ansvarlige produkter og banker.

Banker og andre udbydere af finansielle produkter tilbyder i stigende grad produkter, der skal imødekomme den store efterspørgsel. Men det er ikke givet, at udbydere og produkter, der udgiver sig for at være grønne og bæredygtige, faktisk lever op til de gode intentioner.

Nem og sikker bæredygtig investering

Regler og kontrol med greenwashing

Der har ikke været klare regler på området, og der har ikke været nogen kontrol med om grønne og bæredygtige finansielle udbydere, tjenester og produkter lever op til det, de lover.

Nye regler fra EU tvinger finansielle virksomheder til at fortælle og dokumentere, hvor bæredygtige, deres produkter er. Det er Finanstilsynet, der skal kontrollere, om virksomheder i den finansielle sektor fører sig frem som grønne uden reelt at være det – såkaldt greenwashing.

Det er godt nyt for dig som investorer og pensionskunde, at der kommer regler og kontrol på området, så du kan stole på, at banker og pensionsselskaber ikke lyver sig grønnere, end de er.

Klimavenlige investeringer

Relaterede Nyheder