fbpx

Spred din risiko rigtigt

Den bedste måde at sikre din opsparing og formue på lang sigt er ved at sprede din risiko, men det er vigtigt at gøre det rigtigt.

Del dit gods i syv otte dele, thi du ved ej, hvad ondt der kan ske på Jorden.

Prædikerens bog kap. 11


Disse gamle ord fra biblen udtrykker selve grundlaget for moderne forstandig investeringsrådgivning, hvor målet er et stabilt afkast i forhold til risikoen.

Du kan dog begå fejl, når spreder din risiko, hvis du ikke er bevidst om korrelationen i afkastet mellem dine forskellige investeringer. Det gælder altså om at sprede dine investeringer på mange forskellige typer aktiver.

En god spredning kan eksempelvis indebære, at du har moderat billig gæld, opsparing i aktier, forskellige typer obligationer, kontanter, bolig/fast ejendom, ædelmetaller og råvarer med mere.

Investerer du med stor spredning i de rigtige aktiver, vil du med tiden opnå en spredningsgevinst. Det giver sig til udtryk i, at når en eller flere af dine investeringstyper falder i værdi, vil andre falde mindre, være uforandrede eller stige.

Dermed undgår du de værste tab for din samlede formue, når de forskellige markeder falder og stiger, men du går også glip af de vildeste gevinster, når enkelte af markederne stiger.

Hvis du ønsker et stabilt afkast på lang sigt med en risiko, investeringshorisont og likviditet, der passer dig, så ”spred dit gods i syv otte dele”.

Finanshuset i Fredensborg er specialister i investeringsrådgivning med fokus på lave omkostninger.

Sådan spreder du risikoen i din portefølje

Relaterede Nyheder