fbpx
Fem veje til en bedre økonomi

Fem veje til en bedre økonomi

God privatøkonomi og lykke hænger sammen. Det er en god grund til at gøre mere ud af din privatøkonomi. Se fem veje til en bedre økonomi.

En analyse fra Danica Pension viser ifølge Politiken den 23. september en klar sammenhæng mellem, hvor tilfreds du er med din privatøkonomi, og hvor lykkelig du er. Det er måske ikke overraskende i sig selv, at en god privatøkonomi har en positiv virkning på lykkefølelsen. Penge giver dig jo frihed til at leve som du gerne vil.

Det er også interessant, at en amerikansk undersøgelse viser, at de mennesker, som kan give penge til andre, er lykkeligere, end de mennesker, som bruger penge på sig selv.

Samme undersøgelse viser ifølge Politiken, at lykken vokser, hvis du tjener mere end gennemsnittet. Du er simpelthen lykkeligere, hvis du tjener mere end naboen.

Hvis du ønsker at forbedre din lykke, kan du altså forbedre dine privatøkonomiske muligheder. Hvordan er dine muligheder for at gøre det? Gode viser det sig!

Gode muligheder for en bedre økonomi

Danskernes mulighed for at forbedre deres privatøkonomi er relativt betydelig, viser tal fra Finanshuset i Fredensborg.

En opgørelse af værdien af uafhængig økonomisk rådgivning viste over en periode på et år, at kunder forbedrede økonomien med over 5.000 kr. om måneden i gennemsnit.

Tallene er beregnet efter optimering af økonomien ud fra ønskerne til fremtiden. Det vil sige, at forbedringen ikke er kommet ved at købe mindre ind, men ved at bruge pengene på en smartere måde.

Ved at planlægge din økonomi kan du altså både forbedre din lykke og dine økonomiske muligheder.

Fem veje til en bedre økonomi

Vores erfaring er, at de vigtigste fem veje til at forbedre privatøkonomien er

  1. Sænk dine finansielle omkostninger
  2. Planlæg din skattebetaling bedre
  3. Forbedr forholdet mellem risiko og afkast i din økonomi
  4. Planlæg dine indkøb bedre
  5. Maksimer renters rente-effekten

Den største effekt opnår du dog ved renters rente effekten. Sparer du fortjenesten på forbedringerne op, kan pengene med en renters rente tredobles over 30 år.

De mest almindelige fejl er at indbetale forkert til pension, at betale for meget for sine lån, og at tage forkerte risici på forkerte tidspunkter i sit liv.

Råd og inspiration

Hvor skal du så begynde? Det er ikke så vigtigt, hvor du starter, bare du går i gang. Jo før du kommer i gang, desto større bliver dit udbytte.

Se eksempelvis på dine finansielle omkostninger på din årsopgørelse. Har du de rigtige lån? Har du lån og indeståender på samme tid, så er det måske en god idé at afdrage på gælden.

Det er vigtigt, at du løbende holder øje med, om der er forhold, der skal ændres og tilpasse i din økonomi. Den privatøkonomiske opgavekalender hjælper dig med at huske ting du skal gør på bestemte tidspunkter i løbet af året.

Der er også inspiration at hente ved at se, hvad andre har gjort. Læs om hvordan andre har tilpasset deres økonomi, og hvad de har fået ud af det.  

Endelig kan du holde dig opdateret om forhold, der påvirker din privatøkonomi med nyhedsbrevet FinansNYT.

Så der er masser af god konkret inspiration til at forbedre din privatøkonomi. Det er bare med at komme i gang. God fornøjelse!

Se om uafhængig økonomisk rådgivning kan forbedre din økonomi 

Relaterede Nyheder