fbpx
3 grønne sommerfif til din økonomi

3 grønne sommerfif til din økonomi

3 grønne sommerfif hjælper dig helskindet gennem inflationskrisen og forbereder din økonomi på en grøn fremtid.

Lige nu er modsætningen mellem miljø og økonomi delvis ophævet. Du kan faktisk gøre noget for klimaet og samtidig forbedre din økonomi. Her er 3 ting du kan og bør gøre.

1.  Invester grønt

Gennemgå din bolig for mulige grønne investeringer, der sænker dine faste omkostninger. Med stigende renter giver lavere faste udgifter til eksempelvis energiforbrug en større effekt på værdien af din bolig.

Det gælder især omkostninger til varme og el. Opvarmer du boligen med gas, vil tilbagebetalingsperioden på investeringen være kort. Sparer du eksempelvis 30.000 kr. om året på at skifte fra gas til varmepumpe eller andet med en investering på kr. 300.000, vil din investering være tilbagebetalt på cirka 12-13 år. Samtidig er du blevet lidt grønnere, og din bolig er alt andet lige blevet lettere at sælge.

Gas til varmepumpe – så meget sparer du

2.  Invester grønt

Har du en fossilbil, kan du overveje at udskifte den med en elbil. Kører du langt til og fra arbejde, er regnestykket ved at skifte med stor sikkerhed positivt. Problemet er dog, at der er lang leveringstid på elbiler i øjeblikket. Det er dog en god ide at bestille bilen nu, jo hurtigere du kan skifte, desto bedre en forretning er det. Du sætter mange penge til på at køre fossilbil til arbejde.

Du kan også overveje at benytte offentlig transport, finde et arbejde, der er tættere på, hvor du bor, eller som tilbyder hjemmearbejdsdage eller 4-dagesuge. Eller du kan måske kombiner flere af disse muligheder.

3.  Invester grønt

Du bør gennemgå dine værdipapirer. Overvej at investere i grønne aktier eller obligationer. Fremtiden er, at stor del af din portefølje bør bestå af grønne værdipapirer. Regn med at grønne processer, grøn innovation og grønne produkter bliver markedsledende de kommende år. Det er den udvikling, vi ser lige nu i hele den vestlige verden.

Her er 3 områder der vil forandre verden:

  • Power-to-X – det er en smartere måde at opbevare overskudsenergi fx fra vindmøller på – det kan eksempelvis være i brint.
  • Elbiler – alle store producenter af biler vil ændre deres produktlinje over de kommende år. Hvem der vinder kampen om elbilkunderne er endnu umuligt at sige, men Tesla er i førerposition.
  • Robotteknologi – dette har været i gang længe men nu kommer den store transition. Sammen med den grønne omstilling vil dette gøre produktioner og processer mere grønne – mere effektive og mere lønsomme!

Grøn investering er en attraktiv mulighed

Relaterede Nyheder