fbpx
Aftaleindlån eller obligationer

Aftaleindlån eller obligationer

Aftaleindlån eller obligationer er igen blevet en relevant overvejelse, når du skal placere midler sikkert med lidt længere horisont.

Renteforskelle

Renterne er generelt steget i år, og nu er det så småt ved at slå igennem på bankernes indlånsrenter. I skrivende stund kan du f.eks. i én enkelt bank få 1,6 % p.a. på en konto med 1 års binding, og i en anden bank kan du få en rente på 1,05 % p.a. ved to års binding.

Til sammenligning er renten på en realkreditobligation med udløb om et år ca. 2 % p.a. Du kan få en højere rente på realkreditobligationer, hvis du køber obligationer med en længere løbetid, fx er renten ca. 2,5 % p.a. på en 3-årig obligation og ca. 2,8 % p.a. på en 5-årig obligation.

Risiko og omkostninger

Der er en kursrisiko på obligationerne, hvilket der ikke er på aftaleindlånet. Kursrisikoen er dog kun relevant, hvis du vil sælge obligationerne, før de udløber. På aftaleindlån skal du typisk betale en dekort, hvis du vil hæve pengene før det aftalte udløb.

Hvad skal du vælge?

Den højere rente på obligationerne end på bankernes indlånskonti taler for, at du køber obligationer, hvis du skal placere et større beløb i længere tid. Beløbet skal gerne være mindst 50.000 kr., hvis du skal investere direkte i obligationer, fordi der er handelsomkostninger og hos nogle banker desuden depotgebyrer, når du køber og opbevarer obligationer.

12 anbefalinger om investering i obligationer

Relaterede Nyheder