fbpx
Pensionskunder får kompensation

Pensionskunder får kompensation

Pensionskunder får kompensation for fejl i Danica Balance. Tusinder kan være gået glip af afkast på grund af for lav risiko.

Fejl gav tab for pensionskunder

Fejl i forsikringsbetingelserne for Danica Balance med saldogaranti har formodentlig givet flere tusind kunder lavere afkast af deres pensionsopsparing. Risikoen i deres pensionsportefølje blev aftrappet hurtigere end beskrevet i forsikringsbetingelserne, så de i årevis havde for lav risiko i deres pensionsportefølje.

I Danica Balance bliver din risiko typisk nedtrappet til eksempelvis 35 % aktier (ved middel risiko), på det tidspunkt, hvor du tidligst kan gå på pension. Er din ordning oprettet inden 2007, kan du gå på pension, når du fylder 60 år. Men har du valgt at gå på pension ved 65 år, er din risiko blevet aftrappet 5 år tidligere, end det er beskrevet i betingelserne.

Fejlen blev begået i 2005, men Danica har altså først opdaget og rettet den nu, 18 år efter. Produktet har ikke være solgt siden 2014

Pas på fejl i PensionsInfo. – Finanshuset Fredensborg

Kompensation til pensionskunder

75.000 kunder er berørt af fejlen. Af disse har nogle tjent på en tidligere nedtrapning, mens andre har modtaget rådgivning om nedtrapning af risikoen.

Godt 6.000 kunder har ikke modtaget særskilt rådgivning om nedtrapningen af risiko og har samtidig valgt høj eller meget høj risiko i deres pensionsordning. Danica kompenserer disse kunder, som selskabet vurderer, kan have valgt anderledes som følge af de uklare forsikringsbetingelser.

Kompensationerne er i gennemsnit på 20.000 kr. – svarende til et samlet beløb på i alt ca. 125 mio. kr.

Danicas fejl er meget uheldig, da pensionsselskaberne sælger komplekse produkter, som kun de færreste pensionskunder forstår. Det skader tilliden til pensionsselskaberne.

Kilde: Trecifret millionbeløb på vej til Danica-kunder efter fejl (finans.dk)

Relaterede Nyheder