fbpx

Uafhængig rådgivning på vej frem

Bankkunder er ved at få øjnene op for uafhængige rådgivere. Der har været en betydelig vækst i antallet af virksomheder i branchen. Samtidig har der været et fald i egenkapital og resultat. Alligevel er der udsigt til betydelig vækst fremover.

En analyse fra Berlingske Research undersøger finansielle rådgivere herunder privatøkonomiske rådgivere. 19 virksomheder indgår i analysen, der vedrører 3 år fra 2010-13. Enkeltmandsvirksomheder og virksomheder, der ikke har regnskaber for alle tre år er holdt ude af undersøgelsen.

Branchen tæller mange forskellige slags virksomheder fra datterselskaber til større pensionskasser til enkeltmandsvirksomheder.

Udfordringer

Undersøgelsen viser vækst i antallet af virksomheder for privatøkonomisk rådgivning. Til gengæld har branchen de seneste 3 år har oplevet et betydeligt fald i overskud og egenkapital. På trods heraf klarer virksomhederne sig generelt fint. Finanshuset i Fredensborg har fx vist et resultat, der er steget med 18 % i perioden.

Branchen står dog overfor udfordringer med at leve op til stramning af lovgivningen på området. Herudover står virksomhederne overfor betydelige IT-investeringer for at følge med kundernes krav til kvalitet og service.

Gode muligheder for vækst

Kim Valentin, der også er interviewet til rapporten til analysen, forudser høj vækst i branchen fremover. Han vurderer således, at privatøkonomiske rådgivere kan gå fra at rådgive 2-5 % af befolkningen helt op til 25-30 % i løbet af de næste 10 år.

Markedet for uafhængig rådgivning er langt større i resten af Europa, især hvis man sammenligner med lande som fx England, Holland og Tyskland. Der er ingen grund til at tro at behovet ikke er det samme i Danmark.

Uafhængig rådgivning til ansatte

“Som noget nyt oplever vi en øget efterspørgsel fra større virksomheder, der ønsker uafhængig rådgivning, når de tilrettelægger pensionsordninger for medarbejderne,” siger Kim Valentin. “Men der er også stigende interesse for at tilbyde medarbejdere hjælp til at håndtere den økonomiske usikkerhed, når de går på pension eller i forbindelse med og fyringer.”

Plads til uvildige rådgivere

Valentin vurderer, at der er plads til de privatøkonomiske rådgivere på markedet. Eksempelvis kan bankerne spare omkostninger, hvis en familie, der søger en ny bank, kan gå til en rådgiver og blive sendt direkte til den bank, der passer deres behov i stedet for, at de skal indhente tilbud i tre forskellige banker først.

Han peger desuden på, at omkostninger til uafhængig rådgivning ikke tynger kundernes budget. Udgiften til uafhængig rådgivning er typisk tjent hjem i løbet af de første tre måneder og i sjældne tilfælde efter op til et år. Efter denne periode er der typisk betydelige forbedringer i økonomien for kunderne.

Økonomisk rådgivning – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder