fbpx
Drop din §53A pensionsopsparing

Drop din §53A pensionsopsparing

Drop din §53A-pensionsopsparing, når du kan. Det kan sandsynligvis betale sig at opsige ordningen og placere pengene selv eller afdrage gæld.

Placer pengene bedre

Har du eksempelvis arbejdet i udlandet i en årrække, har du måske indbetalt til en særlig pensionsordning uden fradragsret under reglerne i pensionsbeskatningslovens §53A.   

Har du en hvilende pensionsordning på de vilkår, og er du skattepligtig af afkastet i Danmark, kan, kan du sandsynligvis med fordel hæve den med det samme og placere opsparingen bedre, eller eventuelt bruge pengene til at nedbringe gæld.

Afkastet på en §53A-ordning beskattes som kapitalindkomst, som typisk beskattes med 25-42 %, og der er desuden den væsentlige ulempe, at et negativt afkast kun kan modregnes i fremtidige positive afkast på den samme ordning. Almindeligvis kan negativ kapitalindkomst fratrækkes i anden skattepligtig indkomst, men det gælder altså ikke for denne type ordninger.

Bemærk dog, at de fleste i 2022 har fået tab på deres pensionsopsparing, og har du et sådant tab på din §53A-ordning, så bør du beholde den, indtil tabet er tjent ind.

Planlæg din pensionsopsparing – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder