fbpx
Læg dine små pensioner sammen

Læg dine små pensioner sammen

Vær opmærksom på, hvornår de tidligst kan udbetales, inden du lægger dine små pensionsordninger sammen. Du kan miste mulighed for tidlig udbetaling.

Forskellige tidspunkter for udbetaling

Det er i reglen en god idé at undgå at have flere små pensionsordninger, fordi de bliver meget dyre i omkostninger. Vær dog opmærksom på, at de kan have forskellige tidspunkter for, hvornår de må udbetales.

Hvis du lægger to ordninger sammen med forskellig udbetalingsalder, er det den seneste, der gælder på den samlede ordning.

Vil du beholde retten til tidlig udbetaling, kan du vælge at få to forskellige ordninger hos samme pensionsselskab. Men det er langt fra sikkert, at det giver en besparelse for dig i forhold til at lade den gamle pensionsordning stå.

Har du pensionsordninger med en værdi under 20.000 kr., som du ikke længere indbetaler til, er det typisk en fordel at lægge dem sammen med den ordning, du betaler til. Det gælder også selv om du mister retten til at få pengene ud tidligt, simpelthen fordi du må forvente, at pengene mere eller mindre vil være spist op af omkostninger, når du går på pension.

Er du i tvivl om du skal lægge dine små pensionsordninger sammen bør du kontakte din rådgiver.

Ryd op i dine klatpensioner – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder