fbpx

Den hårde vej til rigdom

Den sikreste vej til at blive rig er hårdt arbejde. Se 6 faktorer til succes, der hjælper dig på vejen mod at blive rig. Den letteste måde at blive rig, kender du godt.

Den sikre vej til rigdom

Selvom du starter med nul kroner på kontoen, hvis du har du en god idé og er i stand til at arbejde 18 timer i døgnet for at realisere den, skal du være meget uheldig, for at det ikke ender godt for dig og din formue. Det er dog meget lettere sagt end gjort.

Når jeg alligevel finder det vigtigt at sige, skyldes det, at den sammenhæng ikke er tilstrækkelig anerkendt.

Når succesfulde virksomhedsejere sælger deres virksomhed for millioner eller milliarder, er en del af baggrunden ofte, at de er meget dedikerede og passionerede med det, de gør. De er villige til at tage store risici, når de satser store dele af deres liv og familieliv på at realisere deres ideer som et livsprojekt.

Og når pengene er tjent, skal du også holde fast i dem og vedligeholde formuen. Det kan være lige så svært eller sværere end, det var at opbygge formuen.

Hvor rig er du? – Finanshuset Fredensborg

6 faktorer til succes

Der er mange faktorer, der kan blive afgørende for, om du får succes og kan skabe en formue. Her er nogle af de vigtigste:

Talent

Det er vigtigt, at du udvikler dit talent gennem relevant uddannelse og erfaring og tilegner dig specifikke færdigheder og viden indenfor et område med høj efterspørgsel. Det er grundlaget for at få en høj indkomst og opbygge en formue.

Flid

Har du en høj arbejdsmoral, og er du produktiv, dedikeret og villig til at arbejde hårdt er det en god forudsætning for økonomisk succes.

Vision

Har du evnen til at se muligheder, tage chancer og satse ved at starte en virksomhed, er det en vej til succes og rigdom for mange.

Afkast

Forståelse for økonomi, investeringer og hvordan du håndterer dine penge effektivt hjælper med at opbygge og forøge din formue.

Netværk

Et stærkt professionelt netværk kan åbne døre for karriere- og forretningsmuligheder for dig og føre til økonomisk succes.

Held

Held er ikke den eneste faktor, der bidrager til rigdom, men det kan i spille en vigtig rolle i mange tilfælde. Du kan være heldig at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, møde de rigtige mennesker eller være heldig på andre måder, der gør, at du lykkes med dit projekt. Du kan også være så heldig, at du arver en formue.

Ingen af disse faktorer, hverken enkeltvis eller tilsammen, garanterer dig succes og rigdom, og der er også andre faktorer, der påvirker dine muligheder.

Du bestemmer selv, hvordan du definerer succes og rigdom. For de fleste er formålet med at tjene penge, at leve et godt liv og sikre sine børn og børnebørn de samme eller bedre økonomiske muligheder, som man har selv.

Bevidstheden om hvordan du tjener penge, og hvordan du forvalter dem godt, er grundlaget for at skabe og vedligeholde en formue. Held kan også være afgørende, men det handler i høj grad om at opsøge heldet. Gør du ikke det, kommer heldet ikke.

En opskrift på at blive rig – Finanshuset Fredensborg

Så rige er vi

Danmarks Statistik opgør danskernes formue hvert år, de seneste tal er fra 2021. Her kan du se hvor rige vi er i gennemsnit.

2021
Nettoformue I alt (2020-definition A+B+CX-D-E-F)1.938.654
Aktiver I alt (2020-definition A+B+CX)2.529.567
A. Reale aktiver i alt1.033.703
B. Finansiel formue i alt (2020-defintion)773.629
CX. Pensionsformuer i alt (ikke-beskattede indgår med 60 pct.)722.236
C. Pensionsformuer i alt1.163.832
Passiver I alt (2020-definition D+E+F)590.913
D. Prioritetsgæld i alt465.337
E. Anden gæld 89.543
F. Gæld til det offentlige (2020-defintion) 36.032

Danskernes gennemsnitlige nettoformue, 2021. Kilde: Formue og gæld – Danmarks Statistik (dst.dk)

Som det fremgår af tabellen, har danskernes det meste af formuen i fast ejendom og pensioner. Mange danskere har allerede som unge en formue på mere end en million kroner.

Den letteste måde (viser erfaringen) at spare op på, er ved at købe et hus i det rigtige område på det rigtige tidspunkt. Derfor er fast ejendom så vigtig en del af danskernes formue, ikke mindst på grund af de gunstige skatteregler, når der skal sælges.

De fleste unge mennesker kan, hvis de sparer op i fast ejendom, blive millionærer i løbet af deres liv.

Danskernes nettoformue opgjort efter alder, 2021.

Danskernes nettoformue opgjort efter alder, 2021. Kilde: Formue og gæld – Danmarks Statistik (dst.dk)

Danskernes nettoformue opgjort efter socioøkonomisk status

Danskernes nettoformue opgjort efter socioøkonomisk status, 2021. Kilde: Formue og gæld – Danmarks Statistik (dst.dk)

Relaterede Nyheder