fbpx
Får du lavere boligskat?

Får du lavere boligskat?

De nye ejendomsvurderinger påvirker boligskatten meget forskelligt på tværs af landet. Får du lavere boligskat eller skatte rabat i din kommune?

Sådan påvirkes ejendomsskatten i din kommune

I landområder og uden for de store byer, får boligejere en skattelettelse. Boligejere i København og Nordsjælland og omkring de store byer får højere boligskat, men får samtidig af en skatterabat.

Procentdel af ejere af huse og ejerlejligheder, der står til en lavere boligskat på baggrund af de foreløbige ejendomsvurderinger. Kilde: Se kortet: I disse kommuner får flest boligejere skattelettelser – TV 2

Se Skatteministeriets faktaark: Størrelsen af skatterabatter og -lettelser fordelt på kommuner (pdf) og tjek tallene for din kommune.

Langt de fleste boligejere slipper billigere i boligskat med det nye system for ejendomsskat. Tilsammen sparer de 10 mia. kr. Det er også tydeligt på kortet herover.

Se din foreløbige ejendomsvurderinger (vurderingsportalen.dk)

Se beregner for boligskat i 2024 (vurderingsportalen.dk)

Skattestigning og rabat

En del kommuner omkring og særlig nord for København vil opleve stigende ejendomsskat. Først og fremmest lejligheder bliver ramt, men også andre boliger i disse områder vil stige i skat.

I den forbindelse er det godt at huske på, at du får en permanent skatterabat, der gælder indtil du sælger ejendommen, hvis din ejendomsskat stiger som følge af ændringen. Skatterabatten gælder dog ikke fremtidige stigninger i boligskatten.

Husk også at vurderingen er foreløbig, og at den endelige ejendomsvurdering kommer i 2025. Din privatøkonomi vil være uforandret på grund af den permanente skatterabat indtil da.

En del af aftalen er desuden, at for meget betalt skat frem til 2024 skal betales tilbage. Det er 13 mia. kr. som Skat udbetaler i denne sammenhæng.

De nye boligskatter – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder