fbpx
Mange planlægger tidlig pension

Mange planlægger tidlig pension

Survey viser stor interesse for tidlig pension. Over 75 % er villige til at skære ned på forbruget nu, for at kunne gå på tidlig pension.

477 har deltaget i vores survey om tidlig pension. Langt de fleste (ca. 80 %) har planer om tidlig pension, og mere end halvdelen har planer om at gå på pension 5 år eller mere inden udbetalingen af øvrige pensioner.

Næsten 87 % er villige til at sænke forbruget nu for at gøre det muligt at gå tidligere på pension. 215 eller 45 % af respondenterne er villige til at sænke forbruget lidt, mens 146 eller godt 30 % er villige til at sænke forbruget meget for at gå på tidlig pension.

Her kan du se tallene fra surveyen.

Usikkerhed modarbejder tidlig pension


Den store interesse for tidlig pension vidner om, at danskerne planlægger at bruge deres penge på de bedste år af pensionsperioden. Erfaringen er dog, at selvom man planlægger tidlig pension, så vil det lokke flere til at arbejde længere, hvis der er væsentlige formueforbedringer forbundet med det, når valgene omkring pensionstidspunktet skal ske.

Pensionering er en beslutning, der ofte ikke kan laves om. Er du først gået på pension så vil det være svært at gå tilbage i arbejde igen. Det får mange til arbejde længere end der egentlig er behov for.

De fleste vil derfor mange gange på grund af disse usikkerheder vælge mindre arbejde (halvtid) ellerandet arbejde i perioden op til pensionering, som alternativ til at gå på tidlig pension.

Sådan planlægger du tidlig pension

Planlæg i god tid

Under alle omstændigheder er det vigtigt at have overblik over konsekvenser af en tidlig pension, inden du tager endelig stilling, og planlægning af tidlig pension skal helst påbegyndes i god tid, inden lysten kommer. Det handler altså om at sikre, at du har mulighed for tidlig pension lige så meget som at planlægge det med sikkerhed.

Forventer du at bruge 500.000 kr. om året i faste og variable omkostninger i perioden med tidlig pension, skal du spare dette beløb op ekstra. Altså ud over dét du normalt sparer op til pensionsordninger og afdrag på lån mv. Denne opsparing kommer du jo til at mangle, når du ikke arbejder, som hvis du gik på pension på eksempelvis folkepensionstidspunktet.

Jo før du påbegynder denne opsparing, jo mere hjælper renters rente dig med at gennemføre dine drømme. Det er jo penge, som skal tages ud af det mulige forbrug i dag – altså et udskudt forbrug som giver dig denne tidlige pensionsmulighed.

Vi har trukket lod mellem deltageren om en præmie i form af vin eller chokolade. Vinderen har fået besked. Vi takker de mange aktive læsere, der har deltaget i surveyen.

Få råd til tidlig pension

Relaterede Nyheder