fbpx
Seniorpræmien forhøjet

Seniorpræmien forhøjet

De økonomiske fordele ved at arbejde, efter du har nået din folkepensionsalder, er blevet stærkt forbedret.

Folketinget har i starten af november vedtaget en række forbedringer for folk, der er født i 1954 eller senere og står overfor at gå på folkepension, men fortsætter med at arbejde.

Hvis du ved opnået folkepensionsalder fra 1. august 2019 fortsætter med at arbejde, kan du efter et år se frem til at modtage en skattefri præmie på 42.000 kr. mod tidligere 30.000 kr. Hvis du fortsætter yderligere et år, så modtager du 25.000 kr. ekstra.

Betingelser

For at få præmien, er det et krav, at du arbejder mindst 30 timer om ugen i gennemsnit i de første 12 måneder, efter du har opnået din folkepensionsalder. Du skal være født 1. januar 1954 eller senere, og du skal mindst* tjene knap 190.000 kr. i løbet de 12 måneder.

Selvstændige kan også opnå seniorpræmien, idet de skal have et skattemæssigt overskud på mindst* 190.000 kr. i 12 måneders-perioden, der ofte vil løbe over to regnskabsår.

Seniorpræmien modregnes ikke i tillægget til folkepensionen, boligydelsen eller ældrechecken. Beløbet udbetales automatisk for lønmodtagere, hvorimod selvstændige skal søge om præmien.

Udsæt eventuelt folkepension og ATP

Fortsætter du med at arbejde efter folkepensionstidspunktet, bør du overveje om du skal opsætte udbetaling af folkepension og ATP, dermed får du senere højere folkepension og ATP.

*Bekendtgørelsen om seniorpræmien foreligger aktuelt (nov. 2019) i udkast, hvor indtjeningskravet ikke er specificeret. Antagelsen om de 190.000 kr. årligt i minimumsløn bygger på den gængse overenskomstmæssige mindsteløn.

Få seniorpræmie for at arbejde længere

Relaterede Nyheder