fbpx
Her kan du undgå ejendomsværdiskat

Her kan du undgå ejendomsværdiskat

Ugens FiF. Undgå ejendomsværdiskat. Som boligejer skal du være opmærksom på, at der er situationer, hvor du kan undgå at betale ejendomsværdiskat.

Hvis du ikke bor i ejendommen

Er du flyttet ud af dit hus eller din ejerlejlighed, og står boligen nu tom og er sat til salg, eller er boligen lejet ud, fordi den ikke kan sælges, skal du ikke betale ejendomsværdiskat.

Ejendomsværdiskatten bliver dog fortsat opkrævet automatisk, frem til overtagelsesdagen ved ejerskifte. Det er nemlig overtagelsesdagen og ikke datoen for ændret folkeregisteradresse, der bestemmer hvem der betaler. Du skal derfor give skattemyndigheden besked om din fraflytning.

Hvis boligen er ny, og du ikke er flyttet ind

Du skal heller ikke betale ejendomsværdiskat i en ny bolig fra overtagelsesdagen, men fra indflytningstidspunktet, hvis den senere indflytning skyldes en istandsættelse i forbindelse med overtagelsen af ejendommen.

Spar ejendomsskat mens du renoverer

Hvis ejendommen er ubeboelig

På samme måde skal du heller ikke betale ejendomsværdiskat, hvis din bolig er ubeboelig i en periode, grundet brand-, storm- eller vandskade, angreb af skimmelsvamp eller lign. Kontakt også her skatteforvaltningen og meddel din senere indflytning eller oplys, at boligen er midlertidig ubeboelig.

Du kan ikke blive fritaget for betaling af ejendomsværdiskat ved fraflytning for et sommerhus. Her skal du betale ejendomsværdiskat frem til en overtagelsesdato.

Indefrys ejendomsskatten og hjælp dine arvinger

Relaterede Nyheder