fbpx
Skal du spare op i en pensionsordning?

Skal du spare op i en pensionsordning?

Mange sætter lighedstegn mellem pensionsopsparing og en pensionsordning, men der findes mange andre opsparingsmuligheder. Skal du spare op i en pensionsordning?

Der er faktisk kun to situationer, hvor en pensionsordning med sikkerhed er bedre end andre former for opsparing. En pensionsordning er den bedste opsparingsform, hvis

  1. du betaler topskat af sidst tjente krone i dag og bundskat af sidst tjente krone på pensionstidspunktet. Her er det bedste en indbetaling til ratepension op til 52.400 kr. om året (i 2016) og herefter livsvarig livrente indtil, der ikke er mere topskat.
  2. du har plads i økonomien til at spare meget op, og du har nok fast ejendom og ingen gæld. Her er aldersopsparingen med op til 28.100 kr. om året en god mulighed for at reducere afkastbeskatningen. Du betaler nemlig mindre skat af afkastet i pensionsordningen end i de frie midler.

Men det er altså de eneste to tilfælde, hvor en pensionsordning med sikkerhed er den bedst opsparing for dig.

Hvornår skal du spare op til pension?

Forskellige slags pensionsopsparing

Der er mange andre måder at spare op til pension end i en pensionsordning. Din pensionsopsparing kan også være fast ejendom, frie midler eller at indfri gæld.

Den rigtige pensionsopsparing for dig

Relaterede Nyheder