fbpx

Undgå modregning i efterløn og pensionstillæg

Ugens FiF. Du kan undgå modregning i efterløn og pensionstillæg ved at spare op i frie midler eller afdrage gæld.

Modregning i efterløn

For rigtig mange mennesker er en pensionsordning bare ikke den rigtige opsparing. Du bør eksempelvis overveje andre muligheder, hvis du planlægger at gå på efterløn, eller hvis du regner med at have ret til folkepensionens pensionstillæg.

Er du født efter 1955, og regner du med at gå på efterløn, bliver al pensionsopsparing modregnet i din efterløn. Betaler du ekstra ind på en ratepension, og får du en modregning på 4 % om året i en efterlønsperiode på 3 år, koster det dig 12 kr. i modregning for hver 100 kr. du har indbetalt.

Modregning i Folkepensionens pensionstillæg

Modregning i pensionstillægget

Bliver du så tilmed efter efterlønsperioden modregnet i folkepensionens pensionstillæg med op til 32 % af din ekstra udbetaling, er det en meget dårlig måde at spare op.

På trods af dine gode hensigter om at sikre din økonomi i pensionstilværelsen, får du meget lidt ud af din ekstra opsparing i en pensionsordning. Sparer du op i frie midler eller nedbringer du din gæld i stedet for at betale til en pensionsordning, slipper du helt for modregning.

3 trin til en god pensionsopsparing

Planlæg din pension

Det kan godt betale sig at planlægge din pensionsopsparing grundigt og i god tid, men reglerne er komplicerede og bliver ændret ofte. Derfor er pensionsopsparing, modregning og nedsparing nogle af de områder, hvor der er størst værdi af uvildig økonomisk rådgivning.

Få uvildig pensionsrådgivning

Relaterede Nyheder