fbpx
Få succes som selvstændig

Få succes som selvstændig

Succes som selvstændig afhænger af gode ideer, hårdt arbejde, held og timing. Har du lyst og evner til at drive egen virksomhed, er mulighederne gode lige nu.

Forudsætninger for selvstændig virksomhed

En afgørende forudsætning for din privatøkonomi som selvstændig er din evne til at tjene penge. Den evne er nært forbundet med, hvor dygtig du er til dit fag, og hvor god du er til at finde huller i markedet.

Åbner du din bagerforretning i nærheden af konkurrenterne, skal du have en skarp forretningsplan for at klare den. Lægger du den derimod i et område, der har været uden bager i et stykke tid, har du lettere adgang til kunderne.

I det første tilfælde ligger din risiko i, om du er tilstrækkelig dygtig som bager, og i det andet tilfælde, om der er tilstrækkeligt med kunder til, at du kan leve af det.

En god ide, hårdt arbejde og faglig kompetence er de bedste forudsætninger for at minimere uheld og maksimere dit held.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvornår du starter din virksomhed, da det er klart nemmere at etablere en virksomhed i en højkonjunktur. Dels er markedet mere åbent med større efterspørgsel efter services og produkter, og derudover er det nemmere at få finansiering end i en lavkonjunktur. Lige nu er vi i en højkonjunktur.

Livet som selvstændig

Uanset om du vil være konsulent, tømrermester, IT-ekspert, en ny Lars Larsen eller bare drømmer om at åbne din egen frisørsalon er der en vis risiko ved at blive selvstændig.

Du skal kunne tåle store udsving i din indkomst og risikoen for at miste hele din investering. Derfor bør du som hovedregel have en økonomi, der er bedre end gennemsnittet, for at starte egen virksomhed. Det nytter ikke noget at investere din tid og dine penge i virksomheden, hvis du ikke får tid til at vækste omsætningen og opbygge en god kundekreds.

Derfor er det afgørende vigtigt at du formulerer et præcist mål for din virksomhed. Det skal sætte retningen for, hvordan du vil udvikle virksomheden, forretningsplaner, handlingsplaner, investeringsplaner og budgetter. Det er grundlaget for, at du kan tjene penge på din idé.

Virksomheder, der tjener penge, er dem, der fokuserer på det, de er gode til og sikrer, at kunderne er tilfredse. Langt fra alle virksomhedsejere lykkes med at føre virksomheden derhen, og så er det vigtigt at stoppe mens legen er god. Derfor er det vigtigt, at du sætter et mål for, hvor meget du mindst skal tjene, og hvor hurtigt du skal nå dit mål.

Livet som selvstændig kan give stor frihed til at gøre, det du vil med dit fag, men det er også hårdt arbejde med mange skuffelser undervejs. Var det nemt at få succes som iværksætter, ville alle gøre det. Det kræver, at du er villig til at sætte virksomheden først stort set hele tiden. Som selvstændig skal du snarere beslutte, hvornår du har fri, frem for hvornår du skal arbejde. Det er nærmest modsat, hvordan du tænker som lønmodtager.

3 principper for at spare op i virksomheden – Finanshuset Fredensborg

Succes som selvstændig

Er du heldig at ramme markedet på det rigtige tidspunkt med det rigtige produkt, eller er du villig til at arbejde hårdere end konkurrenterne? Lykkes du med din virksomhed kan du tjene mange flere penge og sikre dig og din familie økonomisk tryghed og uafhængighed, end du kan som lønmodtager.

Men husk, at langt fra alle opstartsvirksomheder sælges for mange millioner kroner (de fleste er faktisk lukket inden 5 år). Mindre kan da også gøre det, så længe du får opfyldt dine ønsker til tilværelsen, og det kan være lettere med egen virksomhed.

Går du med en drøm om at starte din egen virksomhed, er netop nu ikke noget dårligt tidspunkt. Der er masser af kunder i de fleste brancher, og det er som regel ikke svært at finde finansiering.

Hvilken virksomhedsform? – Personligt ejet virksomhed

Relaterede Nyheder