fbpx
Hvilken virksomhedsform? – Personligt ejet virksomhed

Hvilken virksomhedsform? – Personligt ejet virksomhed

Som iværksætter er det vigtigt at vælge den rigtige virksomhedsform. En personligt ejet virksomhed er den enkleste måde at adskille virksomhed og privatøkonomi.

Det er nemt at oprette virksomhed i Danmark, du kan stort set bare gå i gang med at tjene penge. Men vil du undgå unødvendig skat og have størst muligt udbytte af din indsats, er det vigtigt at vælge den rigtige virksomhedsform.

Der er flere muligheder, hvis du vil oprette en enkeltmandsmandsvirksomhed fx personligt ejet virksomhed, anpartsselskab ApS og aktieselskab A/S. En personligt ejet virksomhed er den enkleste, men kan også være den farligste for dig.

Læs om oprettelse af enkeltmandsvirksomhed på virksomhedsguiden.dk

Personligt ejet virksomhed

Den enkleste virksomhedsform er at eje og drive virksomheden som personligt ejet virksomhed. Der stilles ingen krav til indskud for at starte en personligt ejet virksomhed. Du skal blot have et CVR-nummer, så du kan oprette en konto til din virksomhed i banken.

Har du en omsætning på 50.000 kr. eller derover, skal du desuden momsregistreres. Der er dog undtagelser for virksomheder, der handler med visse sundhedsydelser, og virksomheder indenfor kulturområdet. Skatten bliver indrapporteret på den udvidede selvangivelse i rubrik 111, hvis du har haft overskud. Det kan ikke blive meget enklere.

Med en personligt ejet virksomhed hæfter du personligt og ubegrænset, hvilket vil sige at kreditorer kan gøre krav gældende mod dig personligt. Det betyder, at du hæfter med alt, hvad du ejer, dit hus og din bil.

Få succes som selvstændig – Finanshuset Fredensborg

Hold virksomhed og privatøkonomi adskilt

Det er meget væsentligt, at virksomheden er fuldstændig adskilt fra din privatøkonomi. Også selvom virksomheden i starten blot er et kontonummer i netbanken ved siden af dine andre kontonumre.

Bliver din privatøkonomi og virksomhedsøkonomien rodet sammen, er det meget vanskeligt ved at finde ud af, hvad du skal betale i skat. Og får du først oparbejdet gæld til SKAT bliver det svært at planlægge og finansiere driften af din virksomhed. Det har ført til, at mange gode forretnings-idéer hurtigt er kommet i langvarige problemer og i mange tilfælde er endt i en tvangslukning og konkurs.

Få uafhængig rådgivning om virksomheds- og privatøkonomi

Relaterede Nyheder