fbpx

Aktiekredit er billig kassekredit

Ugens FiF. En aktiekredit kan være en billig kassekredit. Få en aktiekredit med sikkerhed i dine værdipapirer i frie midler. Men pas på risici ved gearing.

Har du en beholdning af aktier eller andre værdipapirer i frie midler, kan du få en investeringskredit. Vilkår og rente varierer efter udbyder, i øjeblikket (august 2017) kan du eksempelvis få en rente ned til ca. 1 % om året i Nordnet. Du skal have et værdipapirdepot, hvor du opretter kreditten. Kredittens størrelse afhænger af størrelsen på dit depot og varierer med typen værdipapirer.

Inden du får en aktiekredit, er det vigtigt at du er opmærksom på risikoen ved at geare dine investeringer. Kredittens maksimum reguleres løbende efter depotets værdi, der svinger med aktie- og obligationskurserne. Falder kursen på værdipapirerne så meget, at der ikke er sikkerhed for lånet, bliver depotet tvangsrealiseret. Du minimerer denne risiko ved at sørge for stor spredning i porteføljen i dit depot og ved at undlade at udnytte kreditten fuldt ud.

Brug dit prioritetslån som kassekredit

Relaterede Nyheder